Poliklinika Rident i laboratorij Ridental postali dio Adria Dental Grupe

Nakon prošlogodišnjih investicija u zagrebačku Polikliniku Arena, Salonu Dental i dentalni laboratorij Vladimir Tešija iz Solina, ovom investicijom Adria Dental Grupa utvrđuje poziciju najveće dentalne grupacije u Hrvatskoj i široj regiji

82
Rident
Poliklinika Rident, Poreč [Izvor: Rident]

Adria Dental Grupa investirala je u Polikliniku Rident, najveću dentalnu polikliniku u Hrvatskoj s dvije poliklinike u Rijeci i Poreču, te dentalni laboratorij Ridental, najveći dentalni laboratorij u Hrvatskoj.

Adria Dental Grupa u većinskom je vlasništvu fonda ASEF SCSp, najvećeg fonda privatnog kapitala u Adria regiji, kojim upravlja Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe.

Nakon prošlogodišnjih investicija u zagrebačku Polikliniku Arena, Salonu Dental i dentalni laboratorij Vladimir Tešija iz Solina, ovom investicijom Adria Dental Grupa utvrđuje poziciju najveće dentalne grupacije u Hrvatskoj i široj regiji. Grupa ima više od 350 zaposlenih, više od 60 ordinacija i više od 140 stručnjaka dentalne medicine, s godišnjim prihodima iznad 25 milijuna eura.

“Drago mi je što naša poliklinika s timom vrhunskih stručnjaka postaje dijelom Adria Dental Grupe. Ulaskom u još veću grupaciju dobivamo priliku za dodatno jačanje i pozicioniranje na tržištu te daljnji razvoj klinike i njenih djelatnika. A upravo je snažan fokus na djelatnike i kvalitetu omogućio da postanemo jedna od najkvalitetnijih i najprepoznatljivijih privatnih stomatoloških poliklinika u Hrvatskoj” rekao je dr. Željko Miljanić, osnivač Ridenta.

Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner Provectus Capital Partnersa te predsjednik Nadzornog odbora Adria Dental Grupe izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Rident prepoznao viziju razvoja Adria Dental Grupe.

“Zajednički nastup će omogućiti dodatna ulaganja u razvoj poslovanja naše Grupe, uključujući i pristup tehnologijama i opremi koje diktiraju nove trendove u ponudi dentalnih usluga”, istaknuo je Čičak.

Uz Adria Dental Grupu koja je fokusirna na dentalnu medicinu, Provectus Capital Partners pod okriljem Aviva Medical Groupa okupio je preuzimanjem nekoliko privatnih hrvatskih poliklinika: Polikliniku Aviva, Polikliniku Dijagnostika 2000, Poliklinika Uro centar te nedavno Specijalnu bolnicu za ortopediju dr. Nemec.

>>Specijalna bolnica za ortopediju dr. Nemec ušla u Aviva Medical Group