Porinuće polarnog kruzera u riječkom 3. maju

Ove subote uz plimu s navoza će u more biti porinut polarni kruzer za australskog naručitelja, a istodobno na probnu vožnju kreće brod za prijevoz automobila za grčkog naručitelja

67
[Izvor: 3. maj]

Nakon pune četiri godine u riječkom brodogradilištu “3. maj” najavljuju porinuće broda. Ove subote uz plimu s navoza će u more biti porinut polarni kruzer za australskog naručitelja, a istodobno na probnu vožnju kreće brod za prijevoz automobila za grčkog naručitelja.

“U subotu, 26. lipnja u 17 sati, ‘3. maj’ i ‘MKM  Yacht Club’ zajedno vode porinuće polarnog kruzera”, najavio je direktor brodogradilišta Edi Kučan za Hrvatski radio. “Istog dana bi brod kojeg završavamo za Republiku Hrvatsku, gradnja 514, brod za prijevoz 7000 automobila, trebao otići na pokusnu plovidbu.”

Novogradnju 514 je država preuzela u punopravno vlasništvo iz stečajne mase Uljanika i za njen završetak potpisan je ugovor s “3. majem”. Na javni poziv za kupnju broda sredinom rujna prošle godine stiglo je pet obvezujućih ponuda brodarskih kompanija. Prihvaćena je ponuda grčkog brodara “Neptune Lines” koji u floti već ima 18 brodova za prijevoz automobila i kamiona.

Kučan je rekao da primopredaju tog broda očekuje sredinom srpnja.