Besplatne ZG vrećice za posjet reciklažnom dvorištu u svibnju

Svi Zagrepčani koji u svibnju posjete reciklažna dvorišta dobit će besplatno dva paketa ZG vrećica za miješani komunalni otpad od 10 litara

112
ZG vrećice za miješani komunalni otpad od 10 litara
ZG vrećice za miješani komunalni otpad od 10 litara

Ako tijekom svibnja predate otpad iz kućanstava neko od reciklažnih dvorišta zagrebačke Čistoće dobit ćete besplatno dva paketa ZG vrećica za miješani komunalni otpad od 10 litara.

Svi korisnici imaju pravo na tih 20 pojedinačnih vrećica neovisno o prethodnom broju dolazaka.

Popis reciklažnih dvorišta, kao i podaci o radnom vremenu te vrstama otpada koji se na njima odlažu potražite na internetskim stranicama Čistoće.

Prilikom dolaska sa sobom trebate imati bar kod s uplatnice ZG holdinga i osobnu iskaznicu.

U trgovini jedan paket ovakvih vrećica stoji 2,64 eura. Znači ovako ćete uštedjeti 5,28 eura.

Iz Zagrebačkog holdinga su objavili da je početkom mjeseca došlo do greške u sustavu kojim se evidentiraju dolasci građana u reciklažna dvorišta. Kako građani zbog toga ne bi imali neugodnosti, Holding je odlučio u svibnju svima koji posjete reciklažna dvorišta pokloniti besplatne vrećice. Tu su pogodnost inače imali samo oni koji su pet mjeseci uzastopce posjetili reciklažna dvorišta.

“Nakon toga će uslijediti tehnička nadogradnja sustava i aplikacije Razvrstaj MojZG, te će se nastaviti program evidencije i nagrađivanja dolazaka korisnika na reciklažna dvorišta. Pri tome će korisnici koji unutar pet mjeseci uzastopce barem jednom mjesečno evidentiraju posjet, moći ponovno ostvariti pravo na besplatne ZG vrećice”, stoji na internetskim stranicama Zagrebačkog holdinga.