Prijavite se za Green Frog, nagradu za najbolje izvješće o održivosti

HUP, Global Compact Mreža i Deloitte pozivaju vas da na natječaj Green Frog do 31. siječnja prijavite izvješća o socijalnom utjecaju, društveno odgovornom poslovanju, održivom razvoju, nefinancijska izvješća i integrirana izvješća za 2018. te dvogodišnja izvješća za 2017./2018.

113
green frog award

Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact Mreža Hrvatske, u suradnji s Deloitte Hrvatska, pridružuju se projektu Green Frog Award, koji je krenuo 2001. na razini Srednje Europe i u okviru kojeg Deloitte Srednja Europa dijeli nagradu Green Frog za najbolje izvješće o održivosti.

Prošle godine nagradu za najbolje izvješće o održivosti osvojila je INA, dok je HEP osvojio Green Frog nagradu za najveći napredak u izvještavanju.

>>INA i HEP osvojili Deloitteovu nagradu „Green Frog“

Godišnji izvještaji brojnih hrvatskih tvrtki već sadrže poglavlja o društvenoj odgovornosti odnosno održivom razvoju, ili nefinancijski dio izvještaja koji je u skladu s direktivom Europske unije o iznošenju nefinancijskih i drugih informacija obavezan za subjekte od javnog interesa s više od 500 zaposlenih, a koji je stupio na snagu 2017. godine.

Nagrada Green Frog predstavlja izvanrednu priliku da organizacije predstave svoju održivu praksu i načine osviještenog i aktivnog upravljanja gospodarskim, društvenim i okolišnim utjecajem. Osiguravanje održivog rasta je već dugo sastavni dio poslovanja brojnih tvrtki u Srednjoj Europi. Ako je tijesno povezano sa strategijom, dugoročno vodi poslovnoj uspješnosti i poboljšanju financijskog položaja tvrtke.

Prijave do 31. siječnja

HUP, Global Compact Mreža i Deloitte pozivaju organizacije da na natječaj Green Frog prijave izvješća o socijalnom utjecaju, društveno odgovornom poslovanju, izvješća o održivom razvoju, nefinancijska izvješća i integrirana izvješća za 2018.godinu te dvogodišnja izvješća za 2017./2018. U ovogodišnjem natjecanju ne mogu sudjelovati izvješća koja su sudjelovala u prošlogodišnjem.

Predmetna izvješća mogu podnijet velika trgovačka društva, holdinzi, skupine ulagača, mali i srednji poduzetnici te zaklade i sveučilišta. Sva se izvješća moraju odnositi na lokalno tržište.

>>Uključite se u borbu protiv klimatskih promjena i u uredu

Izvješća bi trebala biti u skladu s GRI standardima, koje je sastavila Globalna inicijativa za izvještavanje (GRI), preporukama Međunarodnog vijeća za integrirano izvještavanje (IIRC), Svjetskim sporazumom Ujedinjenih naroda (UN Global Compact), normom ISO 26000 ili Direktivom 2014/95/EU u pogledu objavljivanja nefinancijskih informacija i informacija o raznolikosti određenih velikih poduzeća i grupa.

Prijavljene izvještaje ocijenit će neovisni stručni žiri, kojeg čine stručnjaci koji se bave pitanjima iz područja društvene odgovornosti odnosno održivog razvoja kroz različite aspekte svog profesionalnog djelovanja.

Prijavu na natječaj s godišnjim izvještajem pošaljite na e-mail iobradovic@deloittece.com pod naslovom Prijava Green Frog Award, najkasnije do petka, 31. siječnja 2020. godine.

Više o kriterijima za dodjelu nagrade možete saznati ovdje, a više informacija o natječaju Green Frog Award potražite na web stranici Hrvatske udruge poslodavaca.