Recycle Track Systems: Zbrinjavanje otpada po Uberovu modelu

Tvrtke Recycle Track Systems nudi zbrinjavanje i recikliranje otpada povezujući svoje klijente s nezavisnim prijevoznicima. Ključna točaka njihova poslovnog modela temelji se na ekonomiji dijeljenja prilikom odvoza otpada

u 6:30 Zadnja izmjena: 07.08.2018 u 15:24
82
Recycle Track Systems

Prije četiri godine Greg Lettieri i Adam Pasquale dobili su u garaži ideju za pokretanje posla: danas glavni izvršni i operativni direktor tvrtke Recycle Track Systems (RTS) nude zbrinjavanje i recikliranje otpada povezujući svoje klijente s nezavisnim prijevoznicima.

Ključna točka njihova poslovnog modela temelji se na Uberovom modelu prijevoza te koristi tehnologiju za praćenje otpada od ukrcaja do iskrcaja, objavio je CNBC.

Njujorški partneri RTS-a – lokalne tvrtke za zbrinjavanje otpada – u svoje kamione instaliraju tehnologije rideshare, ali, naravno, ne prevoze putnike nego otpad. Tvrtke klijenti dobivaju obavijesti o tome gdje se kreće i kako se zbrinjava njihov otpad putem RTS-ova softvera. RTS nudi i uslugu odvoza otpada na zahtjev za veće artikle, poput namještaja ili elektronike.

U lipnju, tvrtka je zatvorila prvi krug financiranja od 11,7 milijuna dolara s Volition Capitalom.

Prehrambeni otpad najveći problem

Startup organizira odvoz prehrambenog otpada izravno na farme na kojima se otpad pretvara u kompost. Rizičan otpad zagađen plastikom odvozi se u pogon za čišćenje.

Lettieri ističe da je očuvanje okoliša u fokusu njegova poduzeća. “Prehrambeni otpad čini 35 posto ukupnog otpada i to je veliki problem prilikom odlaganja otpada. Trebamo više upozoravati na to. Količina otpada mora se smanjiti.”

RTS posluje u New Yorku, Washingtonu D.C., Philadelphiji, Baltimoreu i Chicagu. Svoje usluge nudi restoranima, školama, hotelima, stadionima i supermarketima.

Njihov softver prikuplja podatke o vrsti otpada koju tvrtka proizvodi i analizira kako smanjiti količinu otpada. Stručnjaci iz RTS-a mogu dati svoje preporuke tvrtkama kako da poboljšaju sustav zbrinjavanja otpada.

Među njihovim klijentima su Whole Foods, Barclays Center, Citi Field, SoulCycle, WeWork, Washington Nationals i D.C. United.

Citi Field, stadion New York Metsa, surađuje s RTS-om od listopada prošle godine. RTS je pomogao očistiti stadion nakon NHL-ova ovogodišnjeg Zimskog klasika (2018 National Hockey League Winter Classic).

Nakon tog događaja RTS je donirao otpadni građevinski materijal koji je korišten za izgradnju klizališta umjetničkom programu Materials for the Arts koji  podržava tisuće neprofitnih organizacija i javnih škola U New Yorku.