Rimac Nevera na novoj kriptomarki Hrvatske pošte

Riječ je o trećoj hrvatskoj kriptomarci, a autori su zagrebački dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić. Fotografiju je snimio Danijel Palčić

87
rimac nevera

Motiv na novoj poštanskoj marki koja će biti puštena u optjecaj 9. rujna u povodu Dana marke je potpuno električni hiperautomobil – Rimac Nevera, objavila je Hrvatska pošta. Riječ je o trećoj hrvatskoj kriptomarki, a autori su zagrebački dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić. Fotografiju je snimio Danijel Palčić.

Novo izdanje realizirano je u suradnji s tvrtkom Rimac Automobili te hrvatskim tvrtkama Bitx i NodeFactory.

Kako bi se kolekcionarstvo vjerno prevelo u digitalni svijet, kriptomarke su podijeljene u različite digitalne kategorije s naglaskom na posebnosti i ekskluzivnosti. Motiv Rimac Nevere pojavljuje se tako u pet različitih kategorija: zlatna Rimac Nevera u 2000 primjeraka, srebrna u 4000, brončana u 6000, siva u 8000 te plavozelena u 10.000 primjeraka, što čini ukupnu nakladu od 30.000 primjeraka.

Izdanje dostupno od četvrtka

Prigodni blok sadrži jednu marku, a nalazi se na PVC podlozi. Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova treća posebno je zanimljiva jer ovjekovječuje hrvatski hiperautomobil budućnosti – Rimac Neveru.

Novo izdanje kriptomaraka bit će od četvrtka, 9. rujna, dostupno u internetskoj trgovini kripto.posta.hr/marka/v3 u kojoj Hrvatska pošta omogućuje ekskluzivnu kupnju prvih 1500 kriptomaraka te njihovo plaćanje kriptovalutama, u web-shopu i u svim većim poštanskim uredima.

Hrvatska pošta je prošle godine izdala dva prigodna bloka s kriptomarkama s različitim motivima koji prikazuju poštanski prijevoz kroz stoljeća. Tako je Hrvatska, uz Austriju i Gibraltar, postala treća zemlja na svijetu koja je izdala vlastiti NFT (non-fungible token).

>>Hrvatska pošta u rekordnom roku rasprodala ekskluzivne kriptomarke

>>Hrvatska pošta izdala Kriptomarku 2

Prva hrvatska kriptomarka izdana je 9. rujna 2020. povodom Dana marke, a ekskluzivnih 500 primjeraka koji su se mogli platiti kriptovalutama u mrežnoj trgovini rasprodano je u rekordnih 16 sati.

Nevera

Rimac Nevera je električni hiperautomobil s maksimalnom brzinom 412 kilometara na sat, kreiran da pruži dosad neviđenu razinu performansi. Ima četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta i bit će najsnažniji i najbrže ubrzavajući homologirani automobil u proizvodnji bez obzira na vrstu pogonskog sklopa. Kompletno je dizajniran, razvijen i proizveden u hrvatskoj tvrtki Rimac Automobili i ponosno nosi i hrvatsko ime Nevera koje odražava izvanredne njegove performanse.

Nevera je moćna mediteranska oluja, nabijena munjom, koja se pojavljuje iznimnom brzinom i snagom. Rimčev hiperautomobil s neverom dijeli ne samo ime nego i narav. Poput prirodne sile po kojoj je nazvan, sposoban je u trenu promijeniti narav od sigurnog i udobnog grand tourera do automobila visokih performansi – zapanjujuće ubrzavanje Nevera zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za svega 9,3 sekunde. Usto, automobil ostvaruje rekordno brzih 8,6 sekundi na četvrt milje (0 – 402 metra).