Ericsson Nikola Tesla i HT Eronet potpisali ugovor za širenje LTE mreže

Ugovor vrijedan 34 milijuna kuna odnosi se na LTE mrežu u cijeloj Bosni i Hercegovini , usluge upravljanja projektima i integracije novih čvorova u mrežu te obuku za zaposlenike HT Eroneta

u 14:57 Zadnja izmjena: 12.07.2019 u 14:57
21
širenje LTE mreže u BiH
Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT Eroneta, i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle

HT Eronet i Ericsson Nikola Tesla potpisali su okvirni ugovor  za širenje LTE mreže u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ugovor vrijedan 34 milijuna kuna u Mostaru su potpisali Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT Eroneta, i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Ugovoreni posao odnosi se na LTE mrežu (na 800MHz i 1800MHz), usluge upravljanja projektima i integracije novih čvorova u mrežu te obuku za zaposlenike ovog bosansko-hercegovačkog operatora. Ericsson je jedini isporučitelj radijske pristupne mreže HT Eroneta. Zahvaljujući opremi radijskog sustava, koja je spremna za 5G i IoT, HT Eronet će, u budućnosti, moći jednostavno prijeći na 5G tehnologiju.

“Potpisani ugovor za širenje LTE mreže s Ericsson Nikolom Teslom strateški je korak u suradnji naših dviju kompanija. Sretni smo što je Ericsson Nikola Tesla naš tehnološki partner u modernizaciji naše mreže. Zahvaljujući tome, svojim korisnicima ćemo pružiti najnoviju i najučinkovitiju radijsku tehnologiju na tržištu”, rekao je prilikom potpisivanja ugovora Vilim Primorac, predsjednik Uprave HT Eroneta.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericsson Nikole Tesle, također je izrazila svoje zadovoljstvo nastavkom suradnje sEronetom. “Odličan timski rad, odnos povjerenja s kupcem i vrhunska Ericssonova rješenja osigurali su ovaj posao. Sigurna sam da ćemo ukazano povjerenje opravdati te uspješnom realizacijom posla u LTE području, otvoriti mogućnosti i za 5G“, poručila je predsjednica Ericsson Nikole Tesle.