Središnja konferencija o održivoj gradnji 15. studenoga u Zagrebu

Glavne teme konferencije su: EU i nacionalne direktive u području graditeljstva; Dekarbonizacija sektora zgradarstva; Kružno gospodarstvo i klimatske promjene; Održivi proizvodi i tehnologije u graditeljstvu...

26
6. Središnja konferencija o održivoj gradnji
[Foto Hrvatski savjet za zelenu gradnju]

Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizira 6. Središnju konferenciju o održivoj gradnji koja će se održati 15. studenog 2023. godine, u hotelu Sheraton, u Zagrebu. Konferencija predstavlja središnje godišnje okupljanje profesionalaca koji se bave održivom gradnjom, zelenom ekonomijom, energijom i urbanizmom.

Glavne teme konferencije su: EU i nacionalne direktive u području graditeljstva; Dekarbonizacija sektora zgradarstva; Kružno gospodarstvo i klimatske promjene; Održivi proizvodi i tehnologije u graditeljstvu; DGNB – razvoj i implementacija certifikata u RH i Smanjenje emisija CO2 financiranjem održivih projekata.

U današnjem svijetu održiva gradnja nudi brojna rješenja kako za zgrade tako i za infrastrukturu. Međutim, oni koji žele usvojiti održive prakse nailaze na različite prepreke povezane s građevinskim procesima, pravnim pitanjima, korporativnim ciljevima, IT pitanjima povezanim s digitalizacijom i ljudskim čimbenicima.

Predavači i panelisti

Predavanja i sudjelovanje u panel diskusijama potvrdilo je više od 25 predavača uključujući investitore, developere, projektante, bankare, predstavnike javnog, energetskog i bankarskog sektora.

Od govornika izdvajaju se: Agnes Petit, vrsna stručnjakinja koja će održati predavanje na temu: Braking down barriers for sustainable solutions in the construction industry: an entrepreneur perspective”, te Arlen Stawasz, Regional Resilience Leader for Gensler in the EU, koji će održati zanimljivo predavanje na temu: Regenerative design: Mitigating climate risk + carbon reduction”. Gensler je globalna tvrtka za arhitekturu, dizajn i planiranje s 53 lokacije i više od 7000 zaposlenih stručnjaka umreženih diljem Amerike, Europe, Kine, Azije i Pacifika i Bliskog istoka.

Predavanja će održati i dva vrlo poznata hrvatska arhitekta: prof. emer. dr. art. Nenad Fabijanić, d.i.a. održat će intrigantnu prezentaciju: Arhitekt neodrživa osobnost?!, a prof. Krešimir Rogina, arhitekt, atraktivno predavanje pod nazivom: “Postoji li ARHITEKTONSKI DNK?!”.

6. Središnja konferencija o održivoj gradnji je izvrsno mjesto za upoznavanje, razmjenu znanja i iskustava, a namijenjena je svima koji se bave građevinskim i energetskim sektorom.

Sudjelovanje je besplatno uz prijavu, a više informacija i cijeli program možete potražiti na web stranici Konferencije.