Studenac preuzimanjem Duravita proširio maloprodajnu mrežu u Istri

Studenac sada u svojoj prodajnoj mreži ima više od 750 trgovina u devet županija i Zagrebu te više od četiri tisuće zaposlenih

33
Duravit
Trgovački lanac Studenac sredisnjica u Omišu [Foto: Tom Dubravec / CROPIX, Studenac]

Studenac, hrvatski maloprodajni lanac u vlasništvu poljskog investicijskog (private equity) fonda Enterprise Fund VIII, preuzeo je lokalni trgovački lanac Duravit Trgovina d.o.o. koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava četrdesetak osoba. Duravit ima tradiciju dugu gotovo 30 godina.

Preuzimanjem Duravit Trgovina d.o.o. Studenac je, nedugo nakon preuzimanja karlovačkog trgovačkog lanca Kordun, nastavio sa širenjem svoje prodajne mreže. Tim potezom dodatno je potvrdio svoju poziciju lanca s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, njih više od 750 u devet županija i Zagrebu. Studenac je na područje Istre iskoračio prije nešto više od dvije godine preuzimanjem porečke maloprodajne tvrtke Istarski supermarketi.

Više od 750 trgovina i 4.000 zaposlenih

“Studenac nastavlja s poslovnom strategijom rasta i razvoja, a preuzimanjem lanca Duravit Trgovina ojačali smo i našu poziciju u Puli i okolici dosegnuvši čak pedeset prodavaonica. Siguran sam da ćemo i u ovom slučaju biti prepoznati kao prava trgovina-susjed u Istri jer nam naša snažna lokalna integriranost daje priliku da svoju ponudu maksimalno uskladimo s potrebama pojedinih sredina. Uz postupno unapređenje svih poslovnih aspekata, zadržat ćemo vrijednost koju lanac predstavlja svojim kupcima i zaposlenicima te je dodatno obogatiti i vrijednostima Studenca kako bismo zajedničkim snagama postigli značajne rezultate”, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

Baš kao i u prethodnim preuzimanjima, slijedi integracija novih prodavaonica, preuređenje u Studenac prodavaonice, obogaćenje asortimana i uvođenje drugih pogodnosti za kupce.

>>Studenac preuzeo još jedan hrvatski trgovački lanac

>>Studenac preuzeo trgovački lanac u dubrovačko-neretvanskoj županiji

>>Studenac podupire istarske proizvođače prehrambenih proizvoda