Tele2 Hrvatska: EBITDA u prvom kvartalu 64 milijuna kuna

Tele2 Hrvatska bilježi rast u svim ključnim segmentima koji uključuju prihod od krajnjih korisnika usluga i prihoda od opreme odnosno uređaja. Također, broj korisnika je porastao za više od 50 tisuća u odnosu na prvo tromjesečje 2018. godine

61
Tele2 Hrvatska
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska (izvor: Tele2, snimio; Jurica Galoic/PIXSELL)

Telekomunikacijski operator Tele2 Hrvatska u prvom tromjesečju ove godine ostvario je  ukupni prihod od 337 milijuna kuna što je rast od 10 psto u usporedbi s odgovarajućim razdobljem prethodne godine. EBITDA je rasla 157 posto u odnosu na usporedivo lanjsko razdoblje te iznosi 64 milijuna kuna, bez utjecaja MSFI-a 16. EBITDA marža bez utjecaja MSFI-a 16 iznosi 19 posto dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 8 posto.

Tele2 Hrvatska bilježi rast u svim ključnim segmentima koji uključuju prihod od krajnjih korisnika usluga i prihoda od opreme odnosno uređaja. Također, broj korisnika je porastao za više od 50 tisuća u odnosu na prvo tromjesečje 2018. godine.

Krajem prvog tromjesečja značajan dio mreže nadograđen je dodatnim kapacitetima, puštanjem u rad novododijeljenog 2x10Mhz radiofrekvencijskog spektra u pojasu 2100MHz.

Rast investicija za 25 posto

“Nakon iznimno uspješne 2018. godine ključni financijski pokazatelji su rasli i u prvom tromjesečju ove godine. To ukazuje na nastavak pozitivnog trenda. Kao izazivaču na telekomunikacijskom tržištu, zadovoljstvo naših korisnika nam je na prvom mjestu i kontinuirano ulažemo dodatne napore kako bismo im pružili najbolju moguću uslugu. Tako smo početkom ove godine postali prvi teleoperater na tržištu koji je ukinuo plaćanje naknade korisnicima bonova za pristup mreži”, rekao je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

“Osim ulaganja u naknade, u prvom tromjesečju ove godine bilježimo i rast investicija za 25 posto. Ulaganjima u proširenje radiofrekvencijskog spektra te gradnju infrastrukture želimo dodatno unaprijediti kvalitetu naše mreže i usluge”, dodao je Pavlinić. “Naša ulaganja u korisničko iskustvo i unaprjeđenje kvalitete mreže su prepoznati i od strane korisnika te nas posebno veseli značajan rast broja korisnika u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine. Jasno, ovakvi izvrsni rezultati ne bi bili mogući bez motiviranih i angažiranih zaposlenika pa tako s ponosom mogu reći da je Tele2 tim u prva tri mjeseca ove godine narastao za više od 30%, a u skoroj budućnosti planiramo dodatna zapošljavanja”, najavio je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

Rezultate poslovanja za prvo tromjesečje 2019. objavila je i matična kompanija Tele2 AB.

Ukupni prihodi Tele2 Grupe u prvom tromjesečju 2019. su za jedan posto manji u usporedbi s istim lanjskim razdobljem te iznose 7,2 milijardi švedskih kruna. EBITDA je rasla 8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosila je 2,3 milijarde kruna.