Zagrebačkoj banci međunarodna nagrada za odnos prema zaposlenicima

Godišnje međunarodno istraživanje Top Employers Institutea prepoznaje poslodavce koji pružaju odlične radne uvjete za zaposlenike te one koji njeguju i razvijaju talente na svim razinama organizacije i kontinuirano optimiziraju aktivnosti vezane uz zapošljavanje

150
Top Employers Institute
Zagrebačka banka: Zaposlenici prilikom otvranja poslovnice u Samoboru 2017. (foto: zaba.hr)

Drugu godinu zaredom Zagrebačka banka i Grupa UniCredit osvojile su prestižno priznanje organizacije Top Employers Institute zbog izvanrednih uvjeta zaposlenika, potvrđujući time još jednom da su Zagrebačka banka i UniCredit odlično mjesto za rad. Godišnje međunarodno istraživanje koje provodi Top Employers Institute prepoznaje vodeće poslodavce diljem svijeta: one koji pružaju odlične radne uvjete za zaposlenike te one koji njeguju i razvijaju talente na svim razinama organizacije i kontinuirano optimiziraju aktivnosti vezane uz zapošljavanje.

UniCreditu je dodijeljen certifikat Top Employer na europskoj razini zahvaljujući lokalnim certifikatima koje je dobio u Italiji, Njemačkoj, Rusiji, Hrvatskoj i Bugarskoj, kao i lani.

Certifikat Top Employer temelji se na iscrpnom istraživačkom procesu i skupini standarda koje poslodavci moraju zadovoljiti. Svi su podaci bili nezavisno revidirani, potvrđujući izvrsne radne uvjete i dodjeljujući banci mjesto u odabranoj grupi nositelja certifikata Top Employer.

Top Employers Institute ocjenjivao je uvjete za zaposlenike banke na temelju sljedećih kriterija:

  • Strategija upravljanja ljudskim resursom
  • Planiranje broja i strukture zaposlenika
  • Zapošljavanje
  • Uvođenje u rad novih zaposlenika
  • Učenje i razvoj
  • Upravljanje poslovnim rezultatom
  • Razvoj vještina rukovođenja
  • Upravljanje karijerom
  • Plaćanje i nagrađivanje
  • Kultura

Kolektivni ugovor za zaposlenike banke

“Ponosni smo što smo ponovno prepoznati među najboljim poslodavcima u Hrvatskoj i Europi. Za nas je važno ulagati u talentirane ljude i stvoriti najbolje moguće radno okruženje. Veliko je zadovoljstvo gledati koliko strasti i entuzijazma naši zaposlenici posvećuju svom zanimanju i osjećam se privilegiranim biti dio takvog tima“, komentirao je Gianluca Totaro, direktor Upravljanja ljudskim resursom Zagrebačke banke. Totaro je naglasio da su fleksibilno radno vrijeme, slobodan dan za rođendan te slobodan dan za prvi dan škole ili vrtića djeteta samo neke od pogodnosti koje Zaba omogućava zaposlenicima kolektivnim ugovorom. Zagrebačka banka ima oko 4700 zaposlenih.

Top Employers Institute je certikacijska kompanija koja prati uvjete rada koje poslodavci osiguravaju svojim zaposlenicima. Tvrtka je osnovana prije 25 godina, ima urede u 11 zemalja, a do sada je certificirala više od 1300 poduzeća u 115 zemalja. Sjedište tvrtke je u Amsterdamu, u Nizozemskoj.