Uniqa raspisala natječaj Radost života za projekte za djecu i mlade

Na natječaj se mogu prijaviti inovativne projekte u kojima su djeca i mladi glavni inicijatori i realizatori, a čija bi realizacija unaprijedila, primjerice, kvalitetu učenja; rada i boravka u školi; školskih ili izvanškolskih aktivnosti; život u zajednici

147
Radost života
Pomoć u učenju, različite radionice, edukacije za djecu i roditelje, individualni razgovori s djecom s teškoćama u ponašanju, izleti i posjeti kulturnim ustanovama dio su programa "Moje mjesto pod suncem“ koje za djecu iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa provodi Centar za kulturu dijaloga u Rijeci. Riječ o jednom od pedesetak projekata finaciranih kroz program donacija "Radost života" Uniqa osiguranja

Uniqa osiguranje objavilo je novi natječaj za dodjelu donacija “Radost života“ na koji se s projektima za djecu i mlade mogu prijaviti osnovne i srednje škole te udruge. Prijave su otvorene do 15. ožujka 2019. godine.

Djeca, mladi i njihovi učitelji, nastavnici, mentori i drugi stručni suradnici u osnovnim i srednjim školama te udruge i ustanove pozivaju se da prijave inovativne projekte u kojima su djeca i mladi glavni inicijatori i realizatori, a čija bi realizacija unaprijedila, primjerice, kvalitetu učenja; rada i boravka u školi; školskih ili izvanškolskih aktivnosti; život u zajednici…

Uz inovativnost i kvalitetu, projekti će se vrednovati i po tome mogu li se primijeniti i u drugim ustanovama izvan matične te po koristi koju će korisnici i društvo imati od provedbe. Također, vrednovat će se broj djece i mladih uključenih u projekt.

Na natječaj se može prijaviti i projekt koji je već proveden (pilotiran) i prijavitelj bi ga želio proširiti i razviti. Projekti se mogu provoditi uz korištenje svih djeci i mladima dostupnih i raspoloživih resursa – od nabavke ili izrade potrebnih “pomagala”, radionica i edukacija, provođenja istraživanja i anketa do korištenja digitalnih tehnologija.

U prethodne dvije godine kroz program Radost života Uniqa je podržala pedesetak projekata te će zajedno s projektima koje će podržati ove godine donirati više od milijun kuna.

Društveno odgovorno poslovanje integrirano je u sve poslovne procese Uniqa osiguranja. Uz odgovornost za odnos s više od 415 tisuća klijenata i 600-tinjak zaposlenika, Uniqa, prije svega, prijatelj zajednice u kojoj posluje i time se ponosi”, navodi se u priopćenju tvrtke.