Advent u Varaždinu donio promet od 121,7 mil. kuna

Prema podacima Porezne uprave od 29. studenoga do 31.prosinca zabilježen je promet od 121,7 milijuna kuna, što je jedan posto više nego prethodne godine

42
Advent u Varaždinu
izvor: Turistička zajednica grada Varaždina

Za vrijeme manifestacije Advent u Varaždinu, od 29. studenog 2019. do 6. siječnja 2020. godine, u Varaždinu je zabilježeno 37 posto više turista i 42 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje godinu dana prije, rečeno je na konferenciji za novinare u četvrtak u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.

U sustavu eVisitor zabilježeni su dolasci turista iz 53 zemlje, a najviše ih je bilo iz Južne Koreje, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Italije.

“Tome treba pridodati jednodnevne goste koji se ne prate kroz sustav e Visitor. Prema našoj procjeni, u gradu je tijekom Adventa boravilo 95 jednodnevnih grupa“, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth, istaknuvši kako je nakon promocije manifestacije na slovenskom tržištu zabilježen porast dolazaka slovenskih turista.

>>Promet zagrebačkih ugostitelja u prosincu za 30 mil. kn veći nego 2018.

>>U Zagrebu turisti prosječno potroše 200 eura dnevno, u Hrvatskoj 97 eura

Prema podacima Porezne uprave od 29. studenoga do 31.prosinca zabilježen je promet od 121,7 milijuna kuna, što je jedan posto više nego prethodne godine.

Advent u Varaždinu organizira Turistička zajednica s Gradskom tržnicom i agencijama Show Concept i PR Lady. Odlučeno je da se Ledena čarolija na Starom gradu, s klizalištem i ledenim toboganom, produži do 19. siječnja.

“Za klizalište imamo više od 27 tisuća prodanih ulaznica te za spuštanje niz ledeni tobogan više od 30 tisuća. Zadovoljni smo, a i lokacija uz Stari grad pokazala se odličnom“, rekao je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Ukupno je, prema podacima eVisitora, lani u Varaždinu zabilježno 15 posto više dolazaka (39.032 dolaska) te 11 posto više noćenja (78.828) nego 2018. godine, dodala je direktorica Turisitičke zajednice grada Varaždina Jelena Toth. Pri tome su dolasci domaćih turista povećani za 10 posto i noćenja za 19 posto, a dolasci stranih turista za 19 posto, a noćenja za 7 posto.