Air France od srpnja ponovo leti za Zagreb, Dubrovnik i Split

Od 1. srpnja Air France ponovno uspostavlja direktne letove prema Zagrebu, 4. srpnja prema Dubrovniku, a 13. srpnja prema Splitu.

72
Air France

Air France od početka srpnja kreće s obnavljanjem letova prema hrvatskim odredištima, koji su obustavljeni u skladu s ograničenjima putovanja uzrokovanih korona virusom.

Od 1. srpnja zrakoplopvna kompanija ponovno uspostavlja direktne letove prema Zagrebu, 4. srpnja prema Dubrovniku, a 13. srpnja prema Splitu.

Ovisno o ukidanju ograničenja putovanja, Air France nastavit će se s postepenim povećavanjem broja frekvencija i odredišta do 35% prvobitnog rasporeda letova u srpnju i do 40% u kolovozu. Povećava se i broj odredišta na 150 što čini 80% uobičajene mreže.

Letovi će se odvijati sa 106 od 224 zrakoplova u floti Air Francea.

Red letenja podložan izmjenama

“Svjesni smo da ljudi trebaju i žele ponovno putovati te ćemo ovoga ljeta postupno nastavljati s našim letovima na 150 odredišta u Francuskoj, Europi i ostatku svijeta. Nakon ovog teškog razdoblja, veselimo se što ćemo ponovno moći dočekati naše putnike. Svo osoblje Air Francea, kako na terenu, tako i u zrakoplovu, jamči našim putnicima najvišu razinu zdravlja i sigurnosti “, rekla je direktorica Air Francea Anne Rigail.

Na svojoj web stranici Air France je objavio rasporede letenja koji su podložni izmjenama ovisno o trenutnim zdravstvenim i higijenskim mjerama u različitim državama ili odredištima na koja se leti. Putnici svoje letove mogu odgoditi besplatno, tražiti voucher ili povrat novca.

>>KLM od 4. srpnja obnavlja letove prema Splitu i Zagrebu

Zdravstvene mjere

Air France podsjeća putnike da se na svim letovima moraju nositi kirurške maske te da se prije ukrcaja u zrakoplov provjerava temperatura svakog putnika. Pojačani su svakodnevni postupci čišćenja zrakoplova te je uveden poseban postupak redovite dezinfekcije kabina odobrenim virucidnim sprejom.

Air France također preporučuje svojim putnicima da se obrate nadležnim vlastima i provjere zahtjeve za ulazak i putovanje za svoje odredište i tranzitne zemlje, a koje su se možda promijenile zbog epidemije COVID-19.