U centru Splita otvoren boutique hotel Briig

Split se može pohvaliti jedinstvenim cjelogodišnjim chic hotelom s četiri zvjezdice koji se ističe svojim dizajnom, funkcionalnošću te vrhunskom uslugom, a priča jednu novu kozmopolitsku priču

119
boutique hotel briig
Boutique hotel briig (izvor: briig boutique hotel)

U Splitu je otvoren boutique hotel Briig investitora Mire Muse, koji je projektirala Maja Tedeschi. Hotel raspolaže sa 60 soba i dva apartmana, a nalazi se na samo deset minuta hoda od Dioklecijanove palače i tik do popularne plaže Bačvice.

Sve je započelo prije četiri godine s jasnom filozofijom investitora te tima arhitekata koji je radio na ovom projektu – nisu htjeli otvoriti samo još jedan hotel u nizu. Svojim su gostima željeli ponuditi nešto drugačije, novo i uzbudljivo, a u tome su itekako uspjeli. Split se može pohvaliti jedinstvenim cjelogodišnjim chic hotelom s četiri zvjezdice koji se ističe svojim dizajnom, funkcionalnošću te vrhunskom uslugom, a priča jednu novu kozmopolitsku priču.

Prilikom dizajna pazilo se na svaki detalj. Tu su dojmljiva vizura bijele zgrade asimetričnih linija, koja se nastavlja na otmjenoj recepciji. Predvorjem dominiraju monumentalne zavijene crne stepenice, koje su pravo umjetničko djelo, a s prizemlja vode na prvi kat. Originalni namještaj i rasvjeta renomiranih svjetskih dizajnera, kamen iz sjeverne Italije, plakati Borisa Bućana, grafike Julija Knifera i instalacije Aleksandra Srneca, samo su neki od istaknutih detalja novog splitskog hotela.

>>U Karlovcu otvoren boutique hotel Florian i Godler

Samo srce hotela predstavlja unutarnji atrij koji je izlomljen poput vanjske fasade, a okomiti četvrtasti otvor, koji se nalazi u sredini zgrade, podiže se sve do staklenog krova na vrhu te povezuje unutarnje hodnike i sobe smješene na pet katova. Hotel raspolaže s 59 prostranih i komfornih soba koje se mogu usporediti sa sobama hotela viših kategorija, jednom deluxe sobom s terasom te s dva apartmana koja se nalaze na posljednjem katu.

Apartmani s pogledom na grad i more

Posebnu atraktivnost apartmanima daje pogled na grad i more, s balkona na kojima se nalaze i jacuzziji. Na svakom je katu smještena i po jedna soba koju krasi panoramski pogled kroz masivno crno staklo dimenzija čak 5 x 2.7 metara.

Društveni prostor u prizemlju zamišljen je kao dnevna soba koju krasi lounge s kaminom, veliki ekran, brojni svjetski magazini i časopisi te pomno odabrani namještaj, a gostima služi za opuštanje, susret s kolegama ili čak nadoknađivanje posla. U predvorju se nalazi i Cigar Room te eleganti Barcaffe Bar koji vodi na prostranu otvorenu terasu.

Na krovu hotela nalazi se bazen te spa centar koji nudi saunu i razne vrste masaža, a dostupna je i soba za fitness. Hotel briig sadržava i tri moderne multifunkcionalne kongresne dvorane te okruglu dvoranu za sastanke.