Delta Airlines letjet će iz New Yorka za Dubrovnik s JFK-ja 4 puta tjedno

Polasci iz New Yorka prema Dubrovniku najavljeni su utorkom, četvrtkom, petkom i subotom, a povratak dan kasnije iz Dubrovnika

23
Delta Airlines
[izvor: Delta Airlines]

Nakon United American Airlinesa još jedna velika američka zrakoplovna kompanija uvodi direktnu liniju između Dubrovnika i New Yorka, prenosi Croatianaviation. Delta Airlines će ovo ljeto povezivati New York i Dubrovnik preko tamošnje glavne zračne luke John F. Kennedy.

“S obzirom na to da je Hrvatska bila jedna od prvih europskih zemalja koja se ponovno otvorila američkim putnicima, na veliku potražnju odgovaramo uvođenjem ove linije. Turisti u Hrvatskoj mogu uživati ​​u mnogim sadržajima, a mi smo uzbuđeni što ćemo našim putnicima ovog ljeta moći ponuditi veći izbor odredišta istovremeno podržavajući lokalno gospodarstvo i globalni oporavak industrije putovanja”, izjavio je potpredsjednik Delta Airlinesa Joe Esposito.

Letovi četiri puta tjedno

Linija Delta Airlinesa između Dubrovnika i New Yorka (JFK) najavljena je od početka srpnja (prvi let iz New Yorka 2. srpnja) s čak četiri leta tjedno, a na njoj će prometovati zrakoplovi tipa B767-300ER.

Delta u svojoj floti ima 34 zrakoplova ovog tipa, sa sjedalima podijeljenim u tri klase: 26 u business, 35 u premium ekonomskoj te 165 sjedala u ekonomskoj klasi. Polasci iz New Yorka prema Dubrovniku najavljeni su utorkom, četvrtkom, petkom i subotom, a povratak dan kasnije iz Dubrovnika.

Delta glavno čvorište ima u Atlanti te dodatnih 8 diljem Sjedinjenih Američkih Država. Jedna od njih je i zračna luka John F. Kennedy u New Yorku s koje će zrakoplovi ove aviokompanije prometovati prema Zračnoj luci Dubrovnik. U normalnim okolnostima ova kompanija prometuje prema čak 52 zemlje na 6 kontinenata.

Prije svega 10 dana United Airlines je najavio uvođenje linije New York – Dubrovnik – New York. United Airlines će za Dubrovnik letjeti iz zračne luke Newark sa zrakoplovima tipa Boeing 767-300 s kapacitetom 214 sjedala – 30 u business klasi, 49 u premium economy i 135 u ekonomskoj klasi. Polasci iz New Yorka planirani su ponedjeljkom, četvrtkom i subotom, a povratak iz Dubrovnika dan kasnije.

>>United Airlines letjet će tri puta tjedno za Dubrovnik iz New Yorka

Dubrovačka zračna luka će tako ovog ljeta imati 7 letova tjedno prema i iz New Yorka i to prema dvije različite zračne luke.