United Airlines letjet će tri puta tjedno za Dubrovnik iz New Yorka

Uvođenje novih linija prema Dubrovniku, Ateni i Reykjaviku odražava porast interesa među Unitedovim klijentima: u posljednjih mjesec dana broj pretraga na njihovim web stranicama za letove u Hrvatsku, Grčku i Island porastao je za 61%

19
United Airlines
[Image by Dirk Daniel Mann from Pixabay]

Dubrovnik će preko Zračne luke Ćilipi ponovo biti povezan sa Sjedinjenim Državama. Globalni zračni prijevoznik United Airlines najavio je da će od 10. srpnja do 3. listopada tri puta na tjedan povezivati Dubrovnik s New Yorkom.

United Airlines će za Dubrovnik letjeti iz zračne luke Newark sa zrakoplovima tipa Boeing 767-300 s kapacitetom 214 sjedala – 30 u business klasi, 49 u premium economy i 135 u ekonomskoj klasi. Polasci iz New Yorka planirani su ponedjeljkom, četvrtkom i subotom, a povratak iz Dubrovnika dan kasnije.

U Zračnoj luci odluku United Airlinesa smatraju izutetno važnom za njih, grad Dubrovnik i okolicu.

American Airlines je zbog globalne pandemije trajno ukinuo liniju Philadelphia – Dubrovnik. Nakon  što je Hrvatska ispunila sve uvjete za ukidanje turističkih viza za ulazak u SAD, United Airlines prvi je reagirao i od ovog ljeta uvodi izravnu liniju između New Yorka i Dubrovnika. United Airlines će putnicima iz Dubrovnika ponuditi niz destinacija u Sjedinjenim Državama i Južnoj Americi s jednim zaustavljanjem u New Yorku, piše portal Croatian Aviation.

U Hrvatskoj je 2019. bilo više od 620 tisuća američkih gostiju koji su ostvarili više od 1,5 milijuna noćenja, a Dubrovnik je jedna od najomiljenijih odredišta američkih turista u Hrvatskoj.

United Airlines: Porastao interes za letove u Hrvatsku

Osim letova između New Yorka i Dubrovnika, United uvodi i letove iz Washingtona prema Ateni i iz Chicaga prema Reykjaviku.

“Uvođenje novih linija odražava porast interesa među Unitedovim klijentima: u posljednjih mjesec dana broj pretraga na njihovim web stranicama za letove u Hrvatsku, Grčku i Island porastao je za 61 posto”, navodi u priopćenju američka kompanija.

“Dok zemlje širom svijeta započinju proces ponovnog otvaranja, putnici su nestrpljivi da posjete  ova međunarodna odredišta”, rekao je Patrick Quayle, potpredsjednik kompanije za međunarodnu mrežu i alijanse. “Ove tri nove linije našim gostima otvaraju pristup prirodnim ljepotama, a ujedno su primjer agilnsoti Uniteda kada je riječ o obnovi naše mreže.”