Hilton iduće godine otvara resort između Rijeke i Opatije

Hilton Costabella Beach Resort & Spa trebao bi biti otvoren iduće godine, Resort sa 132 sobe i 66 apartmana bit će u vlasništvu tvrtke JTH Costabella, a njime će upravljati hotelijerski lanac Hilton

u 13:20 Zadnja izmjena: 29.04.2019 u 13:20
447
Hilton Costabella
Hilton Costabella Beach Resort & Spa bit će smješten u Opatijskoj ulici u Rijeci.

Hotelijerska kuća Hilton najavila je otvaranje novog resort hotela na jadranskoj obali. Hilton je, naime, potpisao ugovor o upravljanju imovinom s tvrtkom JTH Costabella d.o.o. Hilton Costabella Beach Resort & Spa, u vlasništvu tvrtke JTH Costabella, trebao bi biti otvoren 2020. godine, a bit će smješten na sjevernom Jadranu, između Opatije i Rijeke.

Riječ je, navodi se u priopćenju, o području koje je nadaleko poznato po povijesnom šarmu, a posebno je  popularno među njemačkim i austrijskim turistima, koji čine 25 posto ukupnih turističkih dolazaka u Hrvatsku.

“Turizam u Hrvatskoj doživljava snažan uzlazni trend. Prema posljednjim statističkim pokazateljima, Hrvatska je prošle godine ostvarila više od 18 milijuna dolazaka što je porast od 7 posto u usporedbi s 2017. godinom. Predviđa se da će se trend nastaviti kako turisti otkrivaju Rijeku, koja je proglašena Europskom prijestolnicom kulture 2020.“, rekao je  Patrick Fitzgibbon, viši potpredsjednik za razvoj u regiji EMEA, Hilton. Naglasio je da će “Hilton Costabella Beach Resort and Spa biti jedan od najvećih razvojnih projekata u regiji te predstavlja izvrstan dodatak brendu Hilton Hotels & Resorts u Europi”.

“Uzbuđeni smo što ulazimo u naše prvo partnerstvo s Hiltonom, proširujući ponudu hotela u Hrvatskoj. Radujemo se dolasku prvih gostiju”, rekao je Jaroslav Tresnak, suvlasnik tvrtke JTH Costabella.

Resort sa 132 sobe i 66 apartmana

Izgradnja je već započela, a resort će imati 132 sobe i 66 apartmana, svi će imati balkone ili terase te pogled na Kvarnerski zaljev. Također, gosti će imati pristup privatnoj pješčanoj plaži kao i bogatom wellness sadržaju koji uključuje dva bazena, veliki spa, sportske sadržaje i fitness centar. Nadalje, resort će u ponudi imati šest restorana, beach bar te restoran na krovu, koji će gostima omogućiti uživanje u pogledu na more.

Globalno, Hilton ima više od 200 odmarališta u najtraženijim svjetskim destinacijama. Riječki Hilton Costabella Beach Resort & Spa naći će se u društvu desetak sličnih odmarališta u zemljama kao što su Švicarska, Austrija, Malta, Francuska, Italija, Poljska i Španjolska.