Dubrovački vjesnik: Hoteli Maestral idu Česima za 114 mil. kn

Česi su za lapadsku hotelsku kuću jedini dali obvezujuću ponudu Centru za restrukturiranje i prodaju u postupku javnog prikupljanja ponuda za kupnju dionica Hotela Maestral

226
Hoteli Maestral
Tvrtka Hoteli Maestral d.d. uz Dubrovnika vlasnik je i upravitelj pet hotela u uvali Lapad, smještenih u neposrednoj blizini obale

Država je prihvatila ponudu češkog trgovačkog društva J&T IB Capital Markets iz Praga za kupnju Hotela Maestral za 114 milijuna kuna, objavio je Dubrovački vjesnik, pozivajući se na neslužbenu informaciju koja im je potvrđena iz Ministarstva državne imovine.

Odluka je donesena, tvrdi izvor, i samo je pitanje dana i formalnosti kada će biti i službeno objavljena, a ugovor potpisan.

Česi su za lapadsku hotelsku kuću jedini dali obvezujuću ponudu Centru za restrukturiranje i prodaju u postupku javnog prikupljanja ponuda za kupnju 68,94 posto odnosno 355.520 dionica društva Hoteli Maestral d.d., i to u iznosu od 114,271.238,40 kuna, kolika je bila i početna cijena.

Pet hotela u uvali Lapad

Tvrtka Hoteli Maestral d.d. uz Dubrovnika vlasnik je i upravitelj pet hotela u uvali Lapad, u zapadnom dijelu Dubrovnika. Hoteli su smješteni jedan pored drugog, u neposrednoj blizini obale. Građeni su između 1935. i 1965., a obnovljeni su krajem devedesetih godina prošlog i u prvom desetljeću ovog stoljeća.

Najkvalitetniji smještaj nudi Hotel Uvala s pet zvjezdica koji j obnovljen 2003–2004. i poznat je pom moderno dizajniranom i prostranom Wellness & SPA centru površine 580 četvornih metara. Hotel Uvala ima i dvije konferencijske dvorane.

Uz Uvalu tu su još hoteli Splendid, Komodor i Vis s po tri zvjezdice te paviljon Adriatic s dvije zvjezdice. Ukupni kapacitet svih hotela su 472 sobe s 931 krevetom. Hoteli su udaljeni samo 3,5 kilometra od povijesne gradske jezgre te otprilike 25 kilometara od zračne luke Dubrovnik.

Javni poziv za kupnju 355.520 dionica (68,94 posto temeljnog kapitala) društva Hoteli Maestral d.d. iz Dubrovnika objavljen je početkom studenog. Na temeljeu javnog poziva zaprimljeno je 40 pisama namjere. Otkupljene su dvije ponudbene dokumentacija, ali obvezujuću ponudu predalo je samo trgovačko društvo J&T IB Capital Markets iz Praga.

Investicijsko društvo J&T IB Capital Markets podružnica je J&T Banke i članica J&T Finance Group SE. Društvo je osnovano 2010. godine.