Jadran iz Crikvenice povećava primanja zaposlenika u novoj sezoni

Nakon pregovora sa sindikatima o kolektivnom ugovoru za sljedeću sezonu Jadran je najavio povećanje osnovice plaće za 12 posto, a zaposlenicima u hotelskoj ponudi povećanje primanja za 6 posto u razdoblju od lipnja do rujna ove godine

86
Jadran d.d. Crikvenica

Hotelijerska tvrtka Jadran d.d. iz Crikvenice još jedna je turistička tvrtka koja će povećati plaće i ostala materijalna prava zaposlenika. Nakon pregovora sa sindikatima o kolektivnom ugovoru za sljedeću sezonu Jadran je najavio povećanje osnovice plaće za 12 posto, a zaposlenicima u hotelskoj ponudi povećanje primanja za 6 posto u razdoblju od lipnja do rujna ove godine.

Svi zaposlenici koji odrade puni fond radnih sati u lipnju, srpnju i kolovozu ove godine bit će nagrađeni s tisuća kuna mjesečno. Ako ostavreni poslovni rezultati budu dobri, nagrada bi mogla biti isplaćena i za rujan.

Otvorena je i mogućnost isplate božićnice i regresa za godišnji odmor, no konačna odluka o tome bit će donesena nakon analize poslovnih rezultata nakon trećeg ovogodišnjeg tromjesečja.

Zbog rasta cijena energenata dogovoreno je i mjesečno usklađivanje naknade za putne troškove sukladno kretanju tržišne cijene goriva. Prema prvim izračunima naknada će biti veća za desetak posto

U Jadranu kažu kako je odluka o povećanju osnovice plaće i nagrada uslijedila nakon dobrih rezultata ostvarenih u prošloj turističkoj sezoni, kojima su uvelike pridonijeli zaposlenici.

“Cilj nam je povećati zadovoljstvo svojih zaposlenika te, posljedično, njihovu efikasnost, a sve skupa na što potpunije zadovoljstvo svih naših turista”, rekao je predsjednik Uprave Jadrana Goran Fabris.