Otvara se Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa vrijedan 105 mil. eura

Resort sa 132 sobe i 66 vila smješten je između Opatije i Rijeke, u vlasništvu je tvrtke JTH Costabella, a njime će upravljati hotelijerski lanac Hilton. Investicija je vrijedna oko 105 milijuna eura

82
Hilton Rijeka Costabella

U četvrtak 1. srpnja službeno se otvara Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa. Resort sa 132 sobe i 66 vila smješten je između Opatije i Rijekw, u vlasništvu je tvrtke JTH Costabella, a njime će upravljati hotelijerski lanac Hilton. Investicija je vrijedna oko 105 milijuna eura.

Resort ima šest manjih i većih ugostiteljskih objekata, među kojima i restoran Nebo smješten na vrhu hotela na čijem je čelu hrvatski chef s Michelinovom zvjezdicom Deni Srdoč. Uz Srdoča je i chef Miljenko Kosanović, koji je stekao iskustvo pohađajući razne međunarodne kulinarske institute i radeći u nekima od najboljih restorana i hotela.

Resort će nuditi i paletu spa i wellness ponude. Prvi eforea spa & health club u Hrvatskoj prostire se na 3000 četvornih metara. Gostima će na raspolaganju biti i plaža duga 200 metara sa sidrištima za brodove.

Vanjski gosti moći će koristiti usluge wellnessa te šetati novouređenim dijelom Šetnice Milića Jardasa koja se nalazi ispred samog hotela. Za vanjske goste otvoren je i novi caffe bar Valoressi, koji je tematski posvećen legendarnim motociklističkim Grand prix utrkama koje su do 1976. održavane na Preluku.

Inače, prilikom gradnje Hiltona nastojalo se čim više zaposliti domaće tvrtke pa je tako 70-ak posto poslova odrađeno u suradnji s hrvatskim tvrtkama. Osim toga, riječka tvrtka Rio je šivala uniforme za zaposlenike resorta, a suradnja je uspostavljena i s nekim od lokalnih dobavljača, primjerice brendom Quarnero, koji je jedan od dvaju službenih partnera eforea spa & health cluba i usredotočen je na wellness ponudu prirodnih proizvoda od lokalnih sastojaka, do riječkih ribara ili obiteljskih tvrtki Buretić Bregi te mljekara Buretić iz Boljunskog Polja.