Plava Laguna Croatia Open Umag promotor hrvatskog turizma

U Umag u srpnju stiže oko 100 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta. Turnir prati više od 370 akreditiranih novinara, a s prijenosom u 100 zemalja slike iz Umaga vidjet će 110 milijuna potencijalnih gledatelja

103
Plava Laguna Croatia Open Umag
Pres Zagreb 6.6.2018.: Mirna Zidaric, Kristjan Stanicic, Ronald Korotaj, Monika Udovicic i Vili Bassanese na predstavljanju liste igraca (croatiaopen.hr)

Umag se i ove godine s Plava Laguna Croatia Open Umag pozicionira kao jedan od predvodnika u promociji hrvatskog turizma.

Turnir će se održati od 13. do 22. srpnja, a mečevi će se prenositi u 100 zeemalja svijeta uključujući sve važne zemlje za hrvatski turizam – Italiju, Austriju, Njemačku, Sloveniju, Rusiju, Nizozemsku i Veliku Britaniju. Pratit će ga više od 370 akreditiranih novinara. I ove će godine posebne reportaže turnira emitirati poznati sportski mediji SKY i ATP Uncovered. Turnir će popratiti i ostali internacionalni mediji među kojima su Daily Mail, La Gazzetta dello Sport, Super Tennis, DAZN, Arena Sports, Premier Sports i Eurosport. Tako će slike iz Umaga dosegnuti 110 milijuna potencijalnih gledatelja.

Očekuje se 100 tisuća posjetitelja u Umagu

U samom Umagu za vrijeme turnira očekuje se očekuje se 100 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta.

Na najavnoj konferenciji za medije održanoj u Zagrebu, Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma, Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda HTZ-a, Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga i Ronald Korotaj, predsjednik organizacijskog odbora turnira, složili su se da je Plava Laguna Croatia Open Umag jedan od najboljih primjera promotora hrvatskog turizma.

“Odavno smo shvatili da more i sunce nisu dovoljni te da je potrebno razvijati i komercijalizirati niz novih konkurentnih turističkih doživljaja kakav je i Plava Laguna Croatia Open Umag. Gosti u Umag dolaze zbog vrhunskog tenisa, ali i niza dodatnih sadržaja. To je zapravo prava vrijednost turnira, jer okuplja vrlo široku publiku“, kazala je Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma, najavivši da će Ministarstvo turizma, kao i HTZ, i dalje zasigurno podržavati turnir.

Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice -a rekao je da je HTZ ponosni partner turnira koji će brojnim sudionicima i gostima dati priliku da dožive Hrvatsku na autentičan način i požele se ponovno vratiti:  “Hrvatska će i ove godine biti domaćin sportskog spektakla koji je postao simbol Umaga i koji doprinosi obogaćivanju turističke ponude Istre te ima veliku promotivnu važnost za cijelu zemlju. Okupljena svjetska teniska elita i brojni gosti uživat će u vrhunskoj igri i raznolikom dodatnom sadržaju, pa je ovaj teniski turnir odličan primjer kako turistima stvoriti privlačan motiv dolaska u destinaciju.”

Turnir Plava Laguna Croatia Open Umag prepoznatljivi turistički brend

Ronald Korotajpredsjednik organizacijskog odbora turnira, ističe kako se ljestvica izvrsnosti turnira konstantno podiže, no Plava Laguna Croatia Open Umag spremna ju je i ove godine preskočiti.

Dodao je i kako će ove godine gourmet zona biti posvećena Michelinu: “Osim dugogodišnjeg partnera, Restorana Zigante koji ima Michelin preporuku, na Michelin punktu predstaviti će se i restorani vlasnici Michelinove preporuke – Pergola, Badi i San Rocco. Vina većine istarskih vinara s Michelin preporukom, točnije 11 od 16 preporučenih, moći će se kušati u Taste Istria zoni.”

Već 29 godina Umag je dom našem najeminentnijem teniskom turniru, a neslužbena titula grada sporta, postala je nedavno službena kad je Federacija europskih sportskih prijestolnica i gradova Umag proglasila europskim gradom sporta 2018. godine.

“Plava Laguna Croatia Open Umag ima brend turističke prepoznatljivosti i dodana je vrijednost hrvatskog turizma. Grad Umag već 29 godina živi s turnirom, podupire ga, cijeni i razumije njegovu vrijednost. To više nije samo tenis, to je jedan megaspektakl koji zaslužuje pažnju”, kazao je Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga zahvalivši se volonterima, Plavoj Laguni, Ministarstvu turizma i HTZ-u koji su prepoznali potencijal turnira i pomogli da Hrvatska bude prepoznatljiva i po sportu.

Turnir koji živi 24 sata na dan

„Zahvaljujući poslu kojim se bavim imam priliku posjetiti većinu poznatih teniskih turnira diljem svijeta. U jedno se svaki put iznova uvjerim. Umag njeguje jedinstven koncept na ATP World Touru. To je jedini turnir koji živi 24 sata na dan i upravo u tome uživaju i gosti, ali i igrači. Iako je fokus na tenisu, divno je vidjeti kako cijela ATP zona vrvi događanjima i prije, ali i poslije mečeva. Plava Laguna Croatia Open Umag pravi je fenomen u svijetu tenisa“, naglasio je Lawrence Frankopan, direktor Plava Laguna Croatia Opena Umag,koji se tijekom najavne konferencije za medije u Zagrebu interaktivnom video razglednicom javio s Roland Garrosa.

Plava Laguna Croatia Open Umag neupitno je jedan od najrelevantnijih teniskih turnira na ovim prostorima kojem se i igrači i gosti rado vraćaju.