Modernizacija telefonskih govornica počela u Rovinju i Zagrebu

Hrvatski Telekom i agencija Go2Digital započeli su zamjenu postojećih telefonskih govornica na najfrekventnijim lokacijama diljem Hrvatske novim digitalnim govornicama koje nude niz novih usluga

153
modernizacija telefonskih govornica
Digitalna telefonska govornica u Rovinju

Hrvatski telekom i Go2Digital, hrvatska agencija specijalizirana za vanjsko digitalno oglašavanje, potpisali su Ugovor na temelju kojeg kreću u modernizaciju telefonskih govornica. Postojeće govornice, koje nude isključivo mogućnost telefoniranja, bit će zamijenjene s digitalnim govornicama i nizom pametnih tehnoloških rješenja baziranih na tehnologiji Interneta stvari.

Građani će nakon modernizacije imati na raspolaganju niz novih mogućnosti, od bežičnog punjenja mobilnih uređaja, informiranja o razini peludi u zraku pomoću posebnih senzora unutar govornica do SOS tipke putem koje se može pozvati hitna pomoć u slučaju nesreće. Kako bi korisnici i prolaznici bili povezani, svaka govornica ujedno je i Wi-Fi Hot Spot s besplatnim i neograničenim pristupom internetu.

Za lakše snalaženje po gradovima na digitalnom zaslonu nalazit će se interaktivna mapa na šest jezika, koja će korisniku ponuditi upute kako doći do željene lokacije, a sa stražnje strane govornice nalazit će se digitalni citylight za oglašivače. Do sada su postavljene jedna govornica u Rovinju i jedna u Zagrebu, a u planu je postavljanje 20 govornica u Zagrebu tijekom srpnja i kolovoza. Godišnje je predviđena zamjena najmanje 25 govornica diljem Hrvatske.

Rješenja za pametne gradove

Uz značajna ulaganja u naprednu infrastrukturu, Hrvatski telekom projektima kao što je modernizacija telefonskih govornica ubrzava digitalizaciju društva. Zajedno s više od 30 partnera u svom je portfelju razvio više od 20 rješenja za pametne gradove, među kojima su najšira nacionalna mreža električnih punionica u Hrvatskoj, pametno gospodarenje otpadom, pametni parking i digitalne govornice.

>>HT predstavio EDI – digitaliziranu uslugu razmjene dokumenata između tvrtki

“Kao što je Hrvatski telekom predvodnik implementacije inovacija u području ICT-a u Hrvatskoj, tako je i Go2Digital lider u digitalnom svijetu oglašavanja. Kompanija je prva uspješno razvila mrežu digitalnih citylighta u gradovima i shopping centrima diljem Hrvatske, a s projektom digitalnih telefonskih govornica Go2Digital i Hrvatski telekom zajednički postavljaju svjetske trendove i doprinose digitalizaciji naših gradova prvi u Hrvatskoj”, zaključuje se u priopćenju Hrvtaskog telekoma.