Prvi zadarski hotel s pet zvjezdica otvara se u iduće godine

Hotel će biti smješten u zgradi stare tvornice pića Maraska. Bivša tvornica sagrađena je početkom 20. stoljeća, na samoj obali, i udaljena je nekoliko minuta hoda od stare gradske jezgre na Poluotoku i Morskih orgulja

116
Hyatt Regency Zadar Maraska
Hyatt Regency Zadar Maraska [Izvor: Dogus grupa]

U Zadru je otvoreno gradilište prvog hotela u Hrvatskoj koji će poslovati pod brendom Hyatt Regency. Bit će to ujedno i prvi zadarski hotel s pet zvjezdica. Investitor je turska Dogus grupa, a investicija je vrijedna 55 milijuna eura. Hotel će biti smješten u zgradi stare tvornice pića Maraska. Bivša tvornica sagrađena je početkom 20. stoljeća, na samoj obali, i udaljena je nekoliko minuta hoda od stare gradske jezgre na Poluotoku i Morskih orgulja.

Hotel Hyatt Regency Zadar Maraska raspolagat će sa 133 smještajne jedinice, a trebao bi imati do 140 zaposlenih. Hotel će biti otvoren u sezoni 2024. godine, potvrdio je predsjednik Uprave i izvršni direktor Doğuş grupe Ferit Şahek.

U srijedu je zapravo počela druga faza radova. Prva faza počela je u travnju prošle godine, a obuhvatila je ojačavanje i rekonstrukciju povijesne građevine. Pročelje stare Maraskine zgrade ostat će u originalnom obliku, uklopljeno u novi hotel.

“Drago nam je što sada ulažemo u ovu povijesnu zgradu Maraske koja će služiti hrvatskom turizmu s našim dugogodišnjim partnerom Hyattom. Također, planiramo investirati i u razvoj rezidencijalnog dijela oko samog hotela, čime će ukupna investicija dosegnuti 120 milijuna eura. Vjerujemo da ćemo ovime dodatno osnažiti urbanu kvalitetu destinacije. Za sada nam je prioritet Hyatt Regency Zadar Maraska Hotel. Zadru je takav vrhunski hotel sa svim pogodnostima u centru grada uistinu potreban”, rekao je Ferit Şahenk koji je naglasio kako je i sam, očaran ljepotom grada, kupio kuću na zadarskoj Brodarici.

U rezidencijalnom dijelu trebalo bi se graditi dvjestotinjak stanova, ali prethodno treba promijeniti Detaljni urbanistički plan. Kada će to biti, odlučit će Gradsko vijeće, poručio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Doğuş grupa jedan je od najvećih privatnih konglomerata u Turskoj, a vlasnik je Grand Hyatt Istanbul i Hyatt House Istanbul Gebze. Zapošljava 21.000 ljudi u 22 zemlje. Ima 182 restorana, 13 hotela i 63 trgovine. U Hrvatskoj su ulagali u marine u Šibeniku Sukošanu i Zadru, koje su prije nekoliko godina pod brendom D-marin prodali investicijskom fondu CVC. U svom vlasništvu zadržali su hotele D-Resort u Šibeniku i Villu Dubrovnik te projekt hotela Maraska u Zadru.

Hyatt je pak jedan od najvećih svjetskih hotelskih lanaca, koji u 72 zemlje raspolaže s oko 1200 hotela s više od 300.000 soba.

>>Počeli radovi na luksuznom hotelu u staroj zgradi Maraske u Zadru