Sunčani Hvar bit će prodan tvrtki iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Vrijednost transakcije za sada nije poznata. Čeka se objava na Frankfurtskoj burzi gdje su izlistane dionice češke tvrtke CIPI Property Group koja je trenutno vlasnik Sunčanog Hvara

28
Sunčani Hvar
Sunčani Hvar - Hotel Amfora [Izvor: Sunčani Hvar, fotogalerija]

Novi vlasnik turističke tvrtke Sunčani Hvar najvjerojatnije će biti tvrtka Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih  Emirata, a ne američki investicijski fond Blackstone koji je napravio due diligence hvarske tvrtke i slovio kao ozbiljan i odgovoran preuzimatelj, piše Jutarnji list pozivajući se na “dobro upućene izvore iz financijskih krugova”. No, transakcija još uvijek nije završena.

Vrijednost transakcije za sada nije poznata. Čeka se objava na Frankfurtskoj burzi gdje su izlistane dionice češke tvrtke CIPI Property Group koja je trenutno vlasnik Sunčanog Hvara, piše novinar Jozo Vrdoljak.

Tvrtla Eagle Hills prje dvije godine preuzela je od Jake Andabaka tvrtku Sunce Hoteli koja upravlja hotelima u Brelima, Tučepima, Bolu na Braču te Starigradu Paklenici. Tvrtka ulaže u nekretnine a fokusirana je na područje Bliskog Istoka i Afrike. Na području Ujedinjenih Arapskih Emirata, Egiptat i Srbije Eagke Hills upravlja portfeljom vrijednim oko 50 milijuna eura. U Zagrebu je Eagle Hiils namjeravao graditi “zagrebački Manhatten” na području hipodroma.

Sunčani Hvar upravlja s hotelima s tri do pet zvjezdica, kampom i beach klubovima. Smještajni kapaciteti mogu primiti više od 2000 gostiju dnevno. Tvrtka zapošljava oko 700 stalnih i sezonskih radnika.