Valamar Riviera će u 2020. investirati 826 milijuna kuna

210
Valamar Riviera
U porečkoj zoni Pical Valamar do 2021. godine realizirat će se investicije u ukupnom iznosu od 1,5 milijardi kuna, što uključuje i hotel Pinea, najveće pojedinačno ulaganje u hrvatskom turizmu ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna, čija je izgradnja započela ove jeseni

Nadzorni odbor tvrtke Valamar Riviera odobrio je investicijski ciklus za 2020. godinu u iznosu od 599,9 milijuna kuna, dok je Nadzorni odbor Imperial Riviere odobrio investicije u idućoj godini u iznosu od 226,2 milijuna kuna. Tako će ukupna ulaganja Grupe Valamar u idućoj godini dosegnuti 826 milijuna kuna, objavila je u petak turistička kompanija iz Poreča putem Zagrebačke burze.

Investicijski projekti u 2020. godini predstavljaju “nastavak strategije ulaganja u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti”, navodi se u priopćenju.

Valamar Riviera u priopćenju podsjeća da investicije za 2020. godinu uključuju prvu fazu izgradnje ljetovališta u zoni Pical u Poreču – Valamar Pinea Collection Resort, nastavak ulaganja u Istra Premium Camping Resort u Funtani te druge projekte ulaganja u objekte i sadržaje za goste u svim destinacijama, nastavak ulaganja u smještaj za sezonske zaposlenike kao i nastavak ulaganja u projekte energetske učinkovitosti i projekte digitalizacije.

Ukupna trogodišnja ulaganja u projekt repozicioniranja Istra Premium Camping Resorta u Funtani u prvi kamping resort s 5 zvjezdica u Istri dosegnut će oko 413 milijuna kuna.

Nastavljaju se u ulaganja u Padova Premium Camping Resort na otoku Rabu, Valamar Meteor Hotel u Makarskoj, Kuću Valamar u Dubrovniku za sezonske zaposlenike, energetsku učinkovitost te projekte digitalizacije.

Zona Pical – najveće pojedinačno ulaganje u hrvatskom turizmu

U porečkoj zoni Pical Valamar do 2021. godine realizirat će se investicije u ukupnom iznosu od 1,5 milijardi kuna, što uključuje i hotel Pinea, najveće pojedinačno ulaganje u hrvatskom turizmu ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna, čija je izgradnja započela ove jeseni.

>>Valamar Riviera gradi novi hotel vrijedan 790 mil. kuna

>>AZ mirovinski fondovi uložili u The Garden Brewery i Imperial Rivieru

Među značajnijim ulaganjima ove zime je repozicioniranje resorta Valamar Parentino 4 zvjezdice (ex Valamar Zagreb) s proširenom ponudom smještaja i usluga za obitelji.

Valamar Riviera je do sada je u turizam uložila gotovo šest milijardi kuna, čime je prepoznata kao jedan od najvećih ulagača u Hrvatskoj i regiji.

“U sezoni koju je obilježila stagnacija turističke potražnje, nastavili smo sa snažnim rastom pod utjecajem značajnih ulaganja u proteklom razdoblju. Najavljeni investicijski ciklus za Valamar predstavlja početak novog strateškog razdoblja do 2022. godine, u kojemu će fokus i dalje biti na ulaganjima u razvoj turističkog portfelja, destinacija i djelatnika na društveno odgovoran i održiv način”, izjavio je u priopćenju predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin.

>>Valamar i PBZ CO dokapitalizirat će Helios Faros sa 139,39 mil. kn

Grupa Valamar Riviera posluje u devet atraktivnih destinacija, od Istre i Kvarnera do Dubrovnika u Hrvatskoj te Obertauerna u Austriji. Portfelj turističkih objekata grupe uključuje 36 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta, a u više od 21 tisuću smještajnih jedinica dnevno može smjestiti više od 58 tisuća gostiju, navodi se u financijskom izvješću z treći kvartal.