TŽV Gredelj radi vagone noćnog vlaka za Siemens Mobility

Gredelj će za Siemens Mobility osigurati dovršetak 35 vagona, a prvih osam vagona preuzeto je na teretnom kolodvoru Resnik 20. travnja 2023.

88
Unutrašnjost noćnog vlaka kojeg je razvio Siemens Mobility [Izvor: Siemens Mobility]

Zagrebačka Tvornica željezničkih vozila Gredelj (TŽV Gredelj) u travnju je započela suradnju na izradi vagona noćnog vlaka za Siemens Mobility, jednog od globalnih lidera u željezničkoj industriji, piše Poslovni dnevnik. Posao je dogovoren nakon višemjesečnih pregovora, a Gredelj je tako „ostvario uspjeh u međunarodnoj konkurenciji”.

Gredelj će za Siemens Mobility osigurati dovršetak 35 vagona za noćni vlak, koji je navodno vlak najviše razine kvalitete u europskom putničkom prometu.

Prvih osam vagona preuzeto je na teretnom kolodvoru Resnik 20. travnja 2023. Nakon dopreme u proizvodni pogon TŽV Gredelj, pristupilo se tehničkom pregledu stanja i pripremi za izvođenje ugovorenih radova prema rasporedu.

Na ovom projektu bit će zaposleno oko 70 proizvodnih radnika, logističara, tehnologa i inženjera. Završetak prvog dijela planiran je za kraj 2023. s mogućnošću daljnjeg nastavka ostalih odabranih projekata, navode u Gredelju.

“Očekujemo da će suradnja donijeti ne samo nove poslovne prilike, nego i značajne narudžbe željezničke industrije te ojačati našu poziciju na tržištu željezničkih vozila“, rekao je predsjednik Uprave TŽV-a Gredelj Ivan Petriček.