U promet puštena belomanastirska obilaznica

Investicija je vrijedna oko 89 milijuna kuna (bez PDV-a). Izgradnjom nove dionice državne ceste DC 517 tranzitni promet izmješten je iz centra Belog Manastira

32
[Izvor: Osječko-baranjska županija]

Nakon dvogodišnjih radova u promet je puštena obilaznica Belog Manastira. Projekt izgradnje obilaznice Belog Manastira vrijedan je oko 89 milijuna kuna (bez PDV-a), a njime se izmjestio dio državne ceste DC 517 dug 3,2 kilometra koji je prolazio kroz sam centar grada Belog Manastira. Obilaznica povezuje zapadni ulaz u Šumarinu i cestu između Belog Manastira i Branjina Vrha. Projekt će dobiti svoj pun smisao otvorenjem autoceste do Belog Manastira, što bi se trebalo desiti do kraja godine.

Obilaznica ima četiri kružna toga, jedno T raskrižje i nadvožnjak iznad željezničke pruge. Investitor su bile Hrvatske ceste.

Obilaznicu Beli Manastir otvorili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.

Potpredsjednik Vlade i ministar Butković tom je prigodom rekao kako se radi o prometnici koja je važna za prometno rasterećenje i premještanje tranzitnog prometa izvan grada.

“U neposrednoj blizini je jedna od najvećih investicija trenutno u cestovnoj infrastrukturi, a to je izgradnja koridora VC do Belog Manastira koja će biti gotova do kraja godine. Trenutno se radi na opremanju same dionice. Ova investicija jako je bitna za Beli Manastir, kako bi se promet izmjestio iz grada na ovu dionicu”, rekao je ministar Butković.

“Građani dobivaju obilaznicu koja se naslanja na autocestu do Belog Manastira, ali i cestu koja brže povezuje Šumarinu, Šećeranu, Branjin Vrh i Beli Manastir. Realizacija ovog projekta će rasteretiti promet kroz sam grad, posebno kroz Osječku ulicu u Belom Manastiru, kojom dnevno prolazi više od 400 teretnih vozila”, istaknuo je pak gradonačelnik Rob.

Ministar Butković podsjetio je da se u Osječko-baranjskoj županiji provodi još nekoliko projekata obnove cestovne infrastrukture, među kojima su i obnova državne ceste Nemetin-Aljmaš vrijedna oko 70 milijuna kuna te obnova državne ceste kod mjesta Normanci vrijedna oko 90 milijuna kuna.