United Grupa službeno postala vlasnik Tele2 Hrvatska

Transakcja je vrijedna 220 milijuna eura, a predsjednica Uprave United Grupe,Victoriya Boklag najavila je da će Grupa nastaviti daljnje širenje poslovanja u zemlje Europske unije i osvajanje novih tržišta.

339
United Grupa
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska

Tele2 Hrvatska službeno je postala dio United Grupe, u sklopu investicije vrijedne 220 milijuna eura. Uz daljnja ulaganja United Grupe, Tele2 Hrvatska će imati još veći potencijal nastaviti trend poslovnog rasta u Hrvatskoj.

Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe, kazala je kako je akvizicija Tele2 važan korak u daljnjem jačanju pozicije vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatora u jugoistočnoj Europi.

“Vjerujemo da će buduća ulaganja United Grupe u hrvatsko tržište donijeti dodatne pogodnosti korisnicima koji su već ukazali povjerenje Tele2, ali i privući nove korisnike kvalitetom mreže, atraktivnom ponudom i vrhunskom uslugom“, istaknula je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe.

Boklag naglašava da će United Grupa nastaviti daljnje širenje poslovanja u zemlje Europske unije i osvajanje novih tržišta, kao što je dogovorena kupovina Vivacoma, najvećeg telekomunikacijskog operatora u Bugarskoj.

>>Tele2 prodao poslovanje u Hrvatskoj za 220 milijuna eura

Milijun korisnika u 2019. godini

“U posljednjih gotovo 15 godina Tele2 Hrvatska je zahvaljujući energiji, angažmanu, stručnosti i predanom radu svih zaposlenika, izrastao u respektabilnu i uspješnu kompaniju. U 2019. godini smo po prvi puta dosegnuli brojku od milijun korisnika, a godinu smo završili s više od 200 milijuna eura prihoda.

“Uvjeren sam da će naše pridruživanje United Grupi omogućiti ne samo nastavak pozitivnih trendova koje bilježimo proteklih godina, nego će nam dati i dodatni vjetar u leđa kako bismo postali još jači i ambiciozniji igrač na tržištu. Naš fokus jesu i uvijek će biti naši korisnici te ćemo i dalje pratiti njihove potrebe kako bismo uvijek činili korak više i ponudili im još veću vrijednost za njihov novac“, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

>>Fiskalka – inovativno All-in-One rješenje za male i srednje poduzetnike

United Grupa, u vlasništvu BC Partners, je u dvadeset godina poslovanja kupila i uspješno integrirala više od 100 kompanija, a posluje u šest zemalja. Svake godine izdvaja i značajne iznose za razvoj infrastrukture, tehnologije i medija.

United Group je vodeći pružatelj medijskih i telekomunikacijskih usluga u jugoistočnoj Europi. S najvećom mrežnom pokrivenošću u regiji i 3,82 milijuna pretplatnika nudi domaći i međunarodni medijski sadržaj.

Posluje u šest zemalja i zapošljava oko 4500 zaposlenika. Sjedište tvrtke nalazi se u Amsterdamu. u dvadeset godina poslovanja kupili su i uspješno integrirali više od 100 kompanija. Tijekom 2019. uložili su 150 milijuna eura u fiksnu i mobilnu mrežu u postojeće operacije te isto toliko u TV sadržaj, od čega je 64 milijuna eura uloženo u vlastitu produkciju. Posluju kroz tvrtke kao što su SBB, Telemach i United Media, kao i TV kanale Sport Klub, N1 i Nova TV.

Špekulira se da je United Grupa zainteresirana i za preuzimanje Optima Telekoma. Rok za podnošnje ponuda za preuzimanje Optime produžen je do 18. ožujka.