Tekstilna industrija Varteks na korak do stečaja

"Stajalište Uprave je da je za radnike najbolje da se to desi što prije. Dakle, da mi još ovog tjedna predamo zahtjev za otvaranje stečaja", rekao je predsjednik Uprave Varteksa Karlo Koprek

12
Varteks

Nadzorni odbor tekstilne industrije Varteks dao je suglasnost Upravi društva da pokrene stečaj. U ponedjeljak je održan i sastanak s radnicima.

“Stečaj je neizbježan”, rekao je predsjednik Uprave Varteksa Karlo Koprek. “Na upravi je da bira hoće li sama podnijeti zahtjev za stečaj u skraćenom postupku ili bi se to dogodilo automatizmom nakon 120 dana. Stajalište Uprave je da je za radnike najbolje da se to desi što prije. Dakle, da mi još ovog tjedna predamo zahtjev za otvaranje stečaja. Tako će stečajni upravitelj kad dođe imati na raspolaganju prodajnu mrežu koja ima svoje prihode i to može biti temelj stečajnom upravitelju za nastavak poslovanja,”

“Ako je kvalitetan stečajni upravitelj, mislimo da je bolja opcija, jer ova Uprava nije imala dovoljno sluha za poslovanje, odnosno nije imala podršku vlasnika da nastavi poslovanje u ovom obliku”, rekao je predsjednik Udruge radničkih sindikata Tomislav Rajković. “Vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti stečajni upravitelj, tko će od tih radnika nastaviti raditi. Oni će kroz zakonska rješenja namiriti svoja potraživanja u određenoj visini, ali vjerujem da za većinu ovih radnika ima mjesta u budućem Varteksu.”