Vetti Group najavila otvaranje veterinarske bolnice u Splitu

„Širimo se diljem Hrvatske brojnim novim akvizicijama, a u naredne dvije godine namjeravamo uložiti još 20 milijuna eura", rekla je Suzana Skorija, predsjednica Uprave Vetti Group

21
Vetti Group
Lokacija nove bolnice u Splitu bit će u prizemlju poslovnog centra Dračevac [Izvor: Vetti Group]

Veterinarska grupacija Vetti Group, u prvih 15 mjeseci poslovanja akvizirala je ukupno 13 članica, a najavila je i otvaranje 24/7 veterinarske bolnice u Splitu.

Nakon otvorenja Buba by Vetti Group, najveće 24/7 privatne veterinarske klinike u Zagrebu u prosincu prošle godine, Grupi se u ožujku 2024. pridružuju splitska Veterinarska praksa za male životinje SplitVet, specijalizirana za ortopediju, kao i Veterinarska stanica ZAG-VET d.o.o. iz Zlatara koja se sastoji od male i velike prakse, ljekarni i pripadajućeg Skloništa za životinje „Luč Zagorja“. Samo mjesec dana kasnije, u travnju ove godine, akvizirane su i Specijalistička veterinarska ambulanta za male životinje Pet-Vet iz Splita te Veterinarska stanica grada Zagreba d.o.o. sa svojim ambulantama i ljekarnama na čak pet lokacija u Zagrebu. Grupi su se pridružile i Veterinarska ambulanta Ogulin i Veterinarska ambulanta Gornja Bebrina. S novim akvizicijama Vetti Group broji više od 230 zaposlenika na 26 lokacija.

Šest novih članica

„Širimo se diljem Hrvatske brojnim novim akvizicijama, a u naredne dvije godine namjeravamo uložiti još 20 milijuna eura. Ponosni smo i sretni, jer želimo svakom ljubimcu i vlasniku u Hrvatskoj omogućiti ujednačenu, kvalitetnu i brzu uslugu. Širenje grupacije i novi partneri, s kojima uspješno surađujemo, pomoći će nam da ta usluga dođe do što većeg broja klijenata. Nastavit ćemo ulagati u vrhunsku opremu i podizanje standarda veterinarske struke”, izjavila je Suzana Skorija, predsjednica Uprave Vetti Group.

Buduća bolnica u Splitu

Ovih je dana potpisan i ugovor o zakupu buduće bolnice u Splitu na površini od 750 četvornih metara. Baš kao i klinika otvorena u prosincu u Zagrebu, i bolnica u Splitu će imati najmoderniji CT uređaj, četiri suvremeno opremljene operacijske dvorane, osam soba za preglede i konzultacije, odvojenu čekaonicu za mačke te zasebnu prostoriju rezerviranu za utjehu u najtežim trenucima oproštaja.

„Tržište se proteklih godina znatno promijenilo i dodatno otežalo okolnosti poslovanja u veterinarskom sektoru. No, smatram da u svakom problemu treba vidjeti priliku za napredak. U procesu podizanja standarda veterinarske struke Vetti grupe, prepoznala sam priliku da ono što su i moji roditelji gradili zadrži kontinuitet poslovanja zajedno s našim zaposlenicima, nastavljajući dugogodišnju tradiciju postavljanjem viših standarda veterinarskog sektora u našoj zemlji”, rekla je Maja Toš, jedna od suvlasnica Veterinarske stanice Grada Zagreba koja je svoj udio odlučila prodati i povjeriti najvećoj veterinarskoj grupaciji u Hrvatskoj.

Kontakt centar u Zagrebu

Grupacija je već ostvarila velik dio planova za 2024., među kojima je i uspostava kontakt centra za opće upite i naručivanje u Veterinarskoj klinici BUBA u Zagrebu. Spomenutu uslugu namjeravaju proširiti i na ostale članice. U planu je i otvaranje bolnice s najsuvremenijom opremom u Gajnicama na 1.000 kvadrata, koja će imati vrhunski MR uređaj, prijeko potreban dijagnostički alat za kućne ljubimce u Hrvatskoj. Bolnica će djelovati i kao edukacijski centar, s time da i već sada grupacija svojim zaposlenicima osigurava napredna usavršavanja.

Za nadolazeću godinu Vetti Group pokreće i program stipendija za studente.

Osnivanje Vetti akademije

“Vetti Group se nalazi u većinskom vlasništvu fonda Provectus Capital Partners. Osnovana je s ciljem podizanja općeg standarda veterinarske djelatnosti u Hrvatskoj te stvaranja uvjeta za bolju i cjelovitiju brigu o ljubimcima. Ponosimo se timom vrhunskih stručnjaka koji posao obavljaju na najvišoj razini, a naša je uloga pružiti im podršku u tome. Važno nam je usmjeravati sredstva u modernizaciju prostora i njegovu funkcionalnost kako bi se veterinari mogli usredotočiti na ono najbitnije – pružanje najbolje veterinarske usluge“, istaknuo je Marko Galić, partner u Provectus Capital Partners.