Makeover za punoljetnost: web.burza postala Human

Web.burza, jedna od najstarijih agencija u Hrvatskoj, nakon 18 godina promijenila je ime i vizualni identitet. Vrijednosti svih ljudi, zaposlenika, klijenata i korisnika, uključujući njihove kvalitete, ali i mane, bili su misao vodilja koje su dovele do imena Human.

125
Human

Nakon 18 godina rada i više od 1000 uspješnih projekata, web.burza od danas nosi ime Human. Zahvaljujući kvalitetnim ulaganjima u ljude, procese poslovanja i inzistiranju na kvaliteti, Human je prepoznat kao vodeći kada se radi o interakciji između klijenta i krajnjeg korisnika.

“Godinama smo pomicali granice, predvodili razvoj tržišta te postavljali standarde u interakciji s korisnicima, a upravo je godina punoljetnosti zrela za formalnu promjenu imena kako bismo još snažnije iskoračili na strana tržišta” rekao je CEO Humana Vanja Bertalan.

Vrijednosti svih ljudi, zaposlenika, klijenata i korisnika, uključujući njihove kvalitete, ali i mane, bile su misli vodilje koje su dovele do imena Human.

“Riječ Human predstavlja našu srž, odnose između nas, prema klijentima i korisnicima, sve ono što smo tvrdoglavo gradili kroz web.burzu godinama”, izjavio je Vanja. Napomenuo je da Human razmišlja, istražuje, stvara, dijeli, nada se, voli, plače, griješi, ispravlja greške, raste. Human na jednom mjestu donosi razumijevanje poslovanja, kreativu, sadržaj i tehnologiju. Tako osigurava da rješenja koja radi budu dobro osmišljena, ali i vrhunski izvedena, da budu jednostavna za korištenje i da ostvaruju ciljeve klijenta.

Human  se bavi izradom strategija digitalnog nastupa, dizajnom User Experience-a, izrađuje web siteove, web i mobilne aplikacije, jednom riječju sva sučelja koja omogućavaju interakciju između ljudi i računala.

Šest MIXX nagrada za najbolje websiteove

Podsjetimo web.burzu su 2001. godine pokrenuli partneri Vanja Bertalan i Mario Stipanović kada je internet u Hrvatskoj bio još u samom začetku. Nakon dvije godine kreću u redizajn mi3dot.org – mjesta gdje su se okupljali i družili svi digitalci/kreativci iz regije.

Godine 2004. dolaze prvi veći klijenti, a 2005. objavljuju svoju kultnu web stranicu s robotima koja je izašla na svim relevantnim svjetskim galerijama (FWA, Stylegala, Unmatched style, …) te je objavljena u japanskoj knjizi o User Experience-u.

Human ima urede u Zagrebu i Osijeku te zapošljava 40 ljudi. Šest godina zaredom osvojili su MIXX nagradu za najbolje websiteove u Hrvatskoj. Među nagrađenim radovima nalaze se web stranice za Diners, Coolinariku, Zadovoljnu, Podravku, RTL, Lino i A1.

Od ostalih projekata ističu se i web stranice za vodeće medijske portale Dnevnik.hr i Vijesti.hr, NovuTV, svjetski poznatog proizvođača boja Hempel, njujorški startup za istraživanje gena Gencove te internacionalnu društvenu organizaciju The Engine Room.