CITUS nagrađen za interaktivnu platformu čovjek-stroj-čovjek bez fizičkog dodira

Obilježje ove inovacije je sposobnosti da prepozna i izmjeri, u realnom vremenu, spol, dobnu grupu, dimenzije ljudskog tijela i emociju čovjeka bez potrebe za prethodnim stvaranjem baze podataka snimljenih fotografija ljudi

85
Tomislav Bronzin CITUS
Tomislav Bronzin, vlasnik i direktor tvrtke CITUS

CITUS-ov zlatni tjedan – tako bi se najkraće mogao opisati protekli tjedan hrvatske tvrtke CITUS. Na najvećoj ovogodišnjoj europskoj izložbi inovacija Euroinvent (Iasi, Rumunjska) i na Svjetskom forumu inovacija (Global Invention Forum GIF 2019) na Cipru, hrvatska tvrtka osvojila je zlatne medalje za inovaciju C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality.

Međunarodna izložba inovacija EUROINVENT 2019 predstavila je više od 600 inovacija s izlagačima iz 35 država iz cijelog svijeta. Izložba je dobila na dodatnoj atraktivnost jer se odvijala u ozračju rumunjskog predsjedanja Vijećem EU-a.

Na Svjetskom forumu inovacija (Global Invention Forum GIF 2019) u Limasolu na Cipru, hrvatski inovatori su po prvi put nastupili. To je međunarodna izložba industrijskog vlasništva uz sudjelovanje inovatora, nositelja prava na patent, žig ili industrijsko obličje na globalnoj razini, zatim i međunarodna znanstveno-stručna konferencija s posebnim predstavljanjima nacionalnih izaslanstava izabranih projekata spremnih za komercijalizaciju. Ove godine predstavljeni su projekti iz 19 zemalja u izuzetno jakoj konkurenciji inovacija i projekata.

“Ovo su treća i četvrta zlatna medalja koje smo osvojili za ovo rješenje ove godine! Kako CITUS ove godine slavi i 20 godina postojanja osvajanje zlatne medalje u Rumunjskoj je fantastična nagrada i priznanje ne samo za ovo rješenje, nego i za naš dosadašnji rad. Nagrada na Cipru je nevjerojatna jer smo po prvi puta izlagali u toj zemlji. Izuzetno sam ponosan na CITUS tim i bez njega ništa od ovog ne bi bilo moguće. Nagrade uvijek vesele i ovo je još jedna potvrda, u nizu, našem radu i upornosti te svakako poticaj da budemo još bolji i još inovativniji”, izjavio je Tomislav Bronzin, vlasnik tvrtke CITUS.

>>Tomislav Bronzin: Ako želite biti uspješni, razmišljajte globalno

Mjerenje u realnom vremenu uz zajamčenu privatnost

C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality je digitalna platforma koja omogućava inovativnu interakciju na relaciji čovjek – stroj – čovjek pokretom ili glasom bez potrebe za fizičkim dodirivanjem ekrana, miša ili tipkovnice. Obilježje ove inovacije je u njezinoj sposobnosti da prepozna i izmjeri, u realnom vremenu, spol, dobnu grupu, dimenzije ljudskog tijela (visinu, dužinu podlaktice, potkoljenice itd.), i emociju čovjeka bez potrebe za prethodnim stvaranjem baze podataka snimljenih fotografija ljudi.

Ovo rješenje ne koristi fotografije osoba (nigdje se ne snimaju), nego se mjerenje obavlja u realnom vremenu, u svega nekoliko sekundi, čime je zajamčena privatnost, anonimnost i sigurnost svake osobe/objekta mjerenja. Svi izmjereni podaci se spremaju u bazu podataka smještenu u cloud.

C@N Motion Smart Customer/Human Engagement omogućava prilagodbu korisničkog sučelja, odnosno personaliziran pristup korisniku, bez korištenja osobnih podataka kojima bi se moglo identificirati osobu koja stoji ispred sustava. Anonimizirani podaci o kupcima omogućavaju prikupljanje podataka za potrebe npr. programa vjernosti, razumijevanje ponašanja potrošača, planiranja ili analize prodaje, logističkog planiranja itd.

Ovo rješenje karakterizira izuzetna lakoća upotrebe/korištenja svim dobnim skupinama, kao i osobama s invaliditetom, a samim korisničkim sučeljem se upravlja pokretom ruke/tijela bez potrebe za fizičkim dodirom ekrana, miša ili tipkovnice.

Činjenica da nema nikakvog fizičkog dodira između korisnika i proizvoda (ekrana, miša, tipkovnice) čini ovo rješenje higijenskim, osobito u uvjetima gdje veliki broj osoba koristi ovaj proizvod.

Zahvaljujući tom pristupu velike su mogućnosti primjene ovog rješenja u svim branšama i industrijama što ovu inovaciju čini novim kanalom komunikacije. Smart City, Smart Shelf, Smart Window, gemifikacija, prilagodba sadržaja korisniku, edukacija, alat za istraživanja, primjenjivost u raznim industrijama (zdravstvo, obrazovanje, maloprodaja, marketing itd.) samo su neke od mogućnosti korištenja ovog rješenja.

U 20 godina više od 60 nagrada za inovacije

CITUS-ov tim, u proteklih 20 godina, diljem svijeta osvojio je više od 60 nagrada za inovacije koje je pretvorio u uspješne proizvode.

Tomislav Bronzin je osnivač tvrtke CITUS, Microsoft Silver Certified Partner, čija je glavna djelatnost proizvodnja programskih rješenja i savjetovanje za razvoj aplikacija na Microsoft platformi. Autor je pet patenta s područja ICT-a, te je dobio veliki broj zlatnih medalja za inovacije u ICT-u (SAD, Kanada, Velika Britanija, Koreja, Rusija, Tajvan, Hrvatska, Malezija, Rumunjska, Poljska). Bio je uključen u projektiranje i implementaciju prvih mobilnih rješenja na Microsoftovoj platformi, te razvoj prvih cloud rješenja baziranih na Microsoft Azure, Office365 i PowerBI.

Tomislav ima više od 20 godina iskustva u struci, 15 godina za redom nositelj je počasnih titula Microsoft Most Valuable Professional, a 10 godina je bio Microsoft Regional Director (2003-2013). Jedan je od osnivača Microsoft Community-a u Hrvatskoj, a pomogao je osnivanje istih u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Armeniji, Gruziji i Moldaviji. Bio je dugogodišnji član upravnog odbora INETA Europe – International .NET Association tijekom njenog postojanja. Dopredsjednik je Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore i član izvršnog odbora HUP-ICT.