Zagreb kupuje i 11 rabljenih tramvaja

S rabljenim tramvajima ZET bi trebao premostiti razdoblje do isporuke novih tramvaja za koje je prošlog tjedna potpisan ugovor s Končar - Električnim vozilima. Prvi novi tramvaj trebao bi biti isporučen u lipnju 2025.

627
Končar - Električna vozila
[Izvor: screenshot / Končar Elektroindustrija]

Nakon što je prošlog tjedna potpisan ugovor s tvrtkom Končar – Električna vozila o nabavi 20 novih niskopodnih tramvaja za ZET koji bi trebali biti sukcesivno isporučeni između lipnja i prosinca 2025., Grad Zagreb otvorio je međunarodni postupak javne nabave za 11 rabljenih tramvaja čija je vrijednost procijenjena na 2,7 milijuna eura (bez PDV-a).

Predviđeni rok isporuke je od listopada 2023. do prosinca 2024. godine. Rok za dostavu ponuda je 21. srpnja, doznaje Hina u gradskoj upravi.

“Zbog činjenice da zagrebačkim ulicama svakodnevno prometuju tramvaji stari gotovo 50 godina, čije je održavanje, kao i nabava rezervnih dijelova, iznimno zahtjevna, Grad Zagreb, koji sada osigurava velike investicije u kupnju novih tramvaja, istovremeno ulaže i u nabavu rabljenih tramvaja”, ističu iz gradske uprave.

S rabljenim tramvajima ZET bi trebao premostiti razdoblje do isporuke novih tramvaja.

>>Zagreb nabavlja 20 novih niskopodnih tramvaja za 40 mil. eura