Zagrebačka pivovara u Zaprešiću otvorila logističko-distribucijski centar

Ulaganje u logističko-distributivni centatr nastavak je investicijskog ciklusa Zagrebačke pivovare u proširenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta, kojima će vodeći hrvatski proizvođač piva dodatno povećati konkurentnost domaće proizvodnje

59
Zagrebačka pivovara
[Izvor: Zagrebačka pivovara]

Nakon što je u lipnju predstavila 64 milijuna kuna vrijednu investiciju u tehnološki naprednu liniju za punjenje i pakiranje limenki u zagrebačkom proizvodnom pogonu, Zagrebačka pivovara u srijedu je predstavila novi logistički, distributivni i komercijalni centar u Zaprešiću. Investicija je vrijedna gotovo 18 milijuna kuna.

Ulaganje u logističko-distributivni centatr nastavak je investicijskog ciklusa Zagrebačke pivovare u proširenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta, kojima će vodeći hrvatski proizvođač piva dodatno povećati konkurentnost domaće proizvodnje. Centar obuhvaća  5400 četvornih metara zatvorenog i 9000 četvornih metara otvorenog prostora za skladištenje te novi terminal za kamione. Novi skladišni kapaciteti prate porast volumena proizvodnje te proširenja portfelja proizvoda.

“Novi investicijski ciklus obilježio je ovu, za nas vrlo važnu, godinu u kojoj slavimo 130 godina postojanja. Slavili smo s našim partnerima, kolegama, potrošačima, lansirali novi proizvod i realizirali ulaganja čiji je cilj bio unaprijediti postojeću infrastrukturu, instalirati novu, modernu proizvodnu liniju i povećati kapacitete skladišnog prostora i to zbog porasta volumena proizvodnje i proširenja portfelja proizvoda. Ciklus ovogodišnjih investicija izuzetno nam je važan jer nam omogućuje veću konkurentnost naše kompanije na tržištu FMCG-a, ali i da pružamo još kvalitetniju uslugu našim kupcima”, rekao je Miroslav Holjevac, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare.

“Kao vodeći hrvatski proizvođač piva moramo ustrajati na najvišoj razini kvalitete usluge i reagirati na potrebe tržišta. Investicija u logistički centar u Zaprešiću osigurava nam normalno i redovno poslovanje, kao i efikasnu logističku uslugu za sva tržišta koja pokrivamo unutar Slovenije, Bosne i Hercegovine i, naravno, Hrvatske”, istaknuo je Dubravko Tomé, direktor proizvodnih i logističkih operacija Zagrebačke pivovare.

U realizaciji investicije pomogao i grad Zaprešić, a gradonačelnik Željko Turk podsjetio je na novu gospodarsku zone koja je planirana uz buduću Istočnu obilaznicu grada čija će trasa prolaziti uz logistički, distributivni i komercijalni centar Zagrebačka pivovare.

“Time će se dodatno unaprijediti već sada odličan prometni položaj Zaprešića, a nadamo se da će nova ulaganja u komunalnu infrastrukturu pozitivno utjecati i na daljnja ulaganja i razvoj Zagrebačke pivovare u Zaprešiću”, rekao je Turk.

Investicijski ciklus Zagrebačke pivovare nastavit će se i u naredne dvije godine kada se očekuje i velika investicija u modernizaciju linije za punjenje povratnih staklenih boca koja će osigurati diverzifikaciju različitih formata boca.