Rob Frohwein, suosnivač FinTecha Kabbage, dolazi na Shift Money

Rob Frohwein, suosnivač i CEO FinTech tvrtke Kabbage bit će keynote govornik na Shift Money konferenciji koja će se održati u Zagrebu 18. i 19. studenog 2019. godine.

37
Kabbage
Rob Frohwein, Kabbage

Rob Frohwein, suosnivač i CEO FinTech tvrtke Kabbage bit će keynote govornik na Shift Money konferenciji koja će se održati u Zagrebu 18. i 19. studenog 2019. godine.

Kabbage je osnovan prije deset godina, a ubraja se u tzv. unicorne. To su startupi čija je vrijednost procijenjena na preko milijardu dolara, odnosno u konkretnom slučaju 1,2 milijardi. Djelatnost mu je je automatizirano davanjem pozajmica malim tvrtkama, a do danas su na taj način plasirali oko šest milijardi dolara u preko 150.000 kompanija diljem svijeta. Kad Roba Frehweina pitaju u čemu je uspjeh Kabbagea, on često odgovara krilaticom „taking small businesses seriously“.

Najavljeni Transferwise, Revolut, Apto Payments

Kabbage je samo jedan od uspješnih FinTecha čiji predstavnici dolaze na Shift Money konferenciju. Prema objavljenom rasporedu predavanja koji će se održati tijekom dva dana najavljeni su kao govornici Mariane Gospodinove iz Binance Europe, Alastair Thompson iz Transferwisea, Meg Nakamura iz Apto Paymentsa, Cyril Mathew iz Coinbasea, Elena Lavezzi iz Revoluta i brojna druga.

Dolaze i predstavnici najpoznatijih fondova poput Techstars, 500startups, Plug and Play i Softbanka, kako bi se upoznali s perspektivnim startupima koji će se natjecati na Shift Money Startup Challengeu. Uz izvrsne mentore i snažne investitore, 10 startupa – finalista na natjecanju može dobiti podršku presudnu za uspjeh, što dokazuju i ranija natjecanja na Shift Split i Shift Money konferencijama.

>>Odabrani finalisti Shift Money Startup Challengea

Na ovogodišnjem Shift Moneyu se očekuje više od 1000 FinTech profesionalaca koji će moći posjetiti i sajamski dio, na kojem će se predstaviti 50-tak FinTech startupa, tvrtki, banaka i drugih igrača s tog područja.

„Shift Money poznat je i po svojim partyjima, a ove godine će prvi party imati i humanitarnu komponentu. Osim što će pokriti troškove pića i grickalica, sponzor Kriptomat će udvostručiti iznos koji se sudionici prikupiti za inicijativu #EverybodyDeservesHelp“ – naglasio je direktor konferencije Ivan Burazin.