Odabrani finalisti Shift Money Startup Challengea

Drugo izdanje FinTech konferencije Shift Money održat će se 18. i 19. studenog 2019. godine u zagrebačkoj Laubi., a očekuje se više od 1000 FinTech profesionalaca

87
Shift Money Startup Challenge

U Zagrebu će se 18. i 19. studenog održati drugo izdanje FinTech konferencija Shift Money, koja je prošle godine okupila brojne tvrtke i startupove koji svoju budućnost vide u fintech svijetu.

U sklopu konferencije održat će se i Shift Money Startup Challenge – startup natjecanje koje sudionicima daje mogućnost da predstave svoje projekte javnosti, mentorima i potencijalnim investitorima koji im mogu pomoći da realiziraju svoje ideje.

Izabrani finalisti ovogodišnjeg Shift Money Startup Challengea su:

  • AI alat za donošenje investicijskih odluka – Pynk
  • financijska platforma za energetske zajednice – AMPnet
  • SaaS platforma za upravljanje digitalnim identitetom u realnom vremenu – IDENTYUM
  • alat za iznajmljivače i unajmljivače nekretnina, odnosno vlasnike i podstanare – WORIG
  • PayCek servis za plaćanje kriptovalutama tima Electrocoin
  • mjenjačnica – Valut
  • servis za upravljanje digitalnim identitetom – KnowMeNow
  • pružatelj blockchain usluga za tvrtke – Arkane
  • mobilna aplikacija koja olakšava suradnju klijenata i financijskih institucija – Evrotrust
  • bankarska aplikacija – sync.

>>Startup Worig pomaže vam da provjerite najmoprimca

Svaki od njih imat će šansu predstaviti se i privući investitore, s obzirom da će na konferenciji biti predstavnici najpoznatijih fondova kao što su Techstars, 500startups, Plug and Play i veliki Softbank.

„Startup Challenge je dio konferencije na koji smo najviše ponosni, jer kroz to natjecanje barem malo pomognemo zajednici, odnosno mladih startupima koji na njoj često naprave dodatni korak na putu do uspjeha.“, kazao je direktor konferencije Ivan Burazin.

Stižu TranswerWise, Revolut i Ripple

Podsjetimo da su Bellabeat, Oradian i Photomath samo neki od startupa koji su svoj uspjeh započeli pobjedama na startup natjecanjima održanima u sklopu Shift Split konferencije. Danas oni imaju svoje korisnike diljem svijeta.

Pobjednik prvog natjecanja Shift Money Startup Challenge, koji se održao prošle godine, bio je Fractal Labs koji je u međuvremenu dobio investiciju od Deloittea.

A startup natjecanje predstavlja samo dio onoga što posjetitelje očekuje na Shift Money konferenciji. U njezinom fokusu bit će predavanja i paneli o budućnosti novca, odnosno raznim FinTech projektima koji kreiraju budućnost financijske industrije.

Tijekom dva dana održavanja očekuje se više od 1000 FinTech profesionalaca, kojima će između ostalog moći posjetiti i sajamski dio na kojem će se predstaviti 50-tak FinTech startupa, tvrtki, banaka i drugih igrača iz tog područja.

Među predavačima i izlagačima očekuju se predstavnici svjetski poznatih brandova kao što su TranswerWise, Revolut i Ripple.