Američka kompanija Jabil gradi Centar izvrsnosti u Osijeku

Širenje poslovanja strateška je odluka koja je u skladu s fokusom Jabila na dugoročne trendove i rast u područjima obnovljive energije, električnih vozila, zdravstva, 5G mreže i clouda, poručuju iz američke kompanije

73
Jabil
Jabi Inc. trenutno ima više od 260.000 zaposlenika na stotinu različitih lokacija u 30 zemalja [Izvor: LinkedIn / Jabil Inc.]

Kompanija Jabil Inc. najavila je gradnju centra izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku. Očekuje se da će Centar biti snažan zamašnjak za lokalno gospodarstvo stvarajući više od 1500 novih radnih mjesta za kvalificirane radnike. Kada Centar izvrsnosti za proizvodnju započne s radom, Jabil će postati jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji. Dovršetak novog proizvodnog pogona planiran je početkom 2024. godine.

Jabil je osnovan 1966. godine, a sjedište kompanije je u St. Petersburfu u Floridi, u SAD-u. Riječ je o jednom od najvećih svjetskih dobavljača proizvodnih rješenja, koji trenutno ima više od 260.000 zaposlenika na stotinu različitih lokacija u 30 zemalja. Kompanija pruža cjeloviti portfelj usluga uključujući dizajn, proizvodnju, opskrbu i upravljanje proizvodima i surađuje s više od 450 vodećih svjetskih brendova u brojnim sektorima na plasiranju njihovih proizvoda na tržišta.

“Širenje poslovanja strateška je odluka koja je u skladu s fokusom Jabila na dugoročne trendove i rast u područjima obnovljive energije, električnih vozila, zdravstva, 5G mreže i clouda. Novi će pogon biti središte Jabilove stalne predanosti inoviranju, održivosti i pružanju sveobuhvatnih proizvodnih rješenja svojim korisnicima”, istaknuo je Gerald JJ Creadon, izvršni potpredsjednik operacija kompanije Jabil.

Zapošljavanje radne snage za novi centar izvrsnosti za proizvodnju u Osijeku već je započelo i nastavit će se tijekom ove godine. Trenutno su otvorene menadžerske i inženjerske pozicije, kao i niz radnih mjesta u operacijama, opskrbnom lancu, financijama i ljudskim resursima.

“U Jabilu njegujemo kulturu u kojoj zaposlenici mogu obavljati posao na najbolji mogući način. Zaposlenicima pružamo neograničene mogućnosti za rast i razvoj, kao i kreativnu slobodu da budu ono što zaista jesu. Naša je kompanija usmjerena na budućnost i može se pohvaliti raznolikim portfeljem industrijskih operacija. Voljeli bismo da nam se jave svi zainteresirani bez obzira na to jesu li tek nedavno diplomirali ili imaju godine radnog iskustva iza sebe”, dodao je Robin Forster, viši direktor regionalnih ljudskih resursa kompanije Jabil.