Uklonjena zaostala zrakoplovna bomba s gradilišta ceste D403

Bomba je oko 8 sati premještena na područje Kamenjaka gdje je oko 9.30 uspješno neutralizirana.  Bila je britanske proizvodnje, duga 110 centimatara i sadržavala je 107 kilograma eksplozva

18
D403
Gradilište ceste D403: Vuadukt Piopi [Izvor: Hrvatske ceste]

Jutros oko  sati počelo je uklanjanje avionse bonbe zaostale iz Drugog svjetskog rata s gradilišta ceste D403 u Rijeci, u Zvonimirovoj ulici. Bombu je prošlog petka iskopao bagerist prilikom radova.

Bomba je premještena na područje Kamenjaka gdje je stiglo oko 8 sati, a oko 9.30 uspješno je neutralizirana.Bila je britanske proizvodnje, duga 110 centimetara i sadržavala je 107 kilograma eksploziva.

Promet riječkom Zvonimirovom ulicom normaliziran je jutros nakon uklanjanja bombe, a odmah nakon togu su nastavljeni i radovi na gradilištu ceste koja će povezivati zagrebačku obalu s Riječkom obilaznicom.

Uz pripadnike policije u akcijii su sudjelovali riječki vatrogasci i Županijski zavod za hitnu medicinu.

Ovo je bila druga akcija uklanjanja i neutraliziranja minsko-eksplozivne narave zaostale iz Drugog svjetskog rata na riječkom području u samo nekoliko dana. U nedjelju je uspješno premještena i neutraizirana protubrodska mina nađena na dnu u riječkoj luci.

>>D403: Radovi idu dobro i cesta će biti završena do lipnja ove godine