U Beču otvoren najveći startup hub u ovom dijelu Europe

Među prvim stalnim najmoprimcima startup huba nalaze se tvrtke kao što su Speedinvest, i5invest, Blue Minds Factory...

118
startup hub
(c) www.annarauchenberger.com / Anna Rauchenberger – Wien, 02.02.2017 - FOTO v.l.: Thomas Polak (UNIQA), Markus Wagner (i5invest), Eveline Steinberger-Kern (Blue Minds Group), Dominik Greiner (Camouflage Ventures), Hassen Kirmaci (CEO, weXelerate)

Na prva četiri kata bečkog Design Towera otvara se najveći startup hub u ovom dijelu Europe. Od ovog će ljeta na 8000 četvornih metara prostora ugostiti nekoliko stotina startupova, a fokus je na trima inovacijskim područjima: internetu stvari, financijskim tehnologijama i medijima.

Osnivači huba WeXelerate u samo nekoliko mjeseci okupili su partnere, a među prvim stalnim najmoprimcima nalaze se tvrtke kao što su Speedinvest, i5invest, Blue Minds Factory, Pioneers, PASS Invest i Reiter PR.

S korporativnim partnerima UNICredit Bank Austria, Ithuba Capital AG, Kurier, T-Mobile, UNIQUA i Wüstenrot potpisana je trogodišnja suradnja na akceleratorskom programu.

Novi će startup hub centar biti otvoren 365 dana u godini 24 sata na dan, a u prizemlju zgrade predviđen je javno dostupni coworking prostor.

Organizatori očekuju godišnje i do 10.000 upita startupova iz cijelog svijeta.

Gotovo istovremeno s otvaranjem WeXeleratea u Beču će biti otvoren i Talent Garden Campus na 5000 četvornih metara kojim će se stvoriti fizička platforma za umrežavanje mladih startup poduzeća. Novi će kampus ponuditi za 500 coworking mjesta te dvorane za održavanje različitih događanja.

Tvrtka Talent Garden trenutačno iam 18 takvih kampusa na šest lokacija, a cilj je uključenje dodatnih gradova te proširenje na ukupno 70.000 četvornih metara i 8000 članova.