Suosnivač Pirat Baya traži programere za hrvatski ured blockchain startupa Centrabit

Za Hrvatsku smo se odlučili zbog reputacije Zagreba kao lokacije s dobrim programerima i umjerenim troškovima rada, rekao je direktor Centrabita Carl Lundström

132
Centrabit
Ighor July i Carl Lundström

Investitor Carl Lundström, globalno najpoznatiji po suosnivačkoj ulozi u The Pirate Bayu, došao je u Hrvatsku kako bi ovdje pokrenuo ured u ime švicarskog startupa Centrabit.

Lundström, koji trenutno živi u Švicarskoj, iza sebe ima niz projekata među kojima je i Rix Telecom, švedska hosting i telekom kompanija koju je u međuvremenu prodao.

Osim Lundströma, značajnu ulogu u startupu Centrabit ima i Ukrajinac Ighor July, tehnički direktor i programer iza kojeg je također nekoliko uspješnih projekata, a neki od njih imaju 20 milijuna korisnika. Njihova suradnja započela je prije četiri godine, nakon što je Lundström prepoznao vrijednost Julyjevog blockchain projekta i dogovorio osnivanje zajedničkog startupa.

Zajedno su razvili desktop aplikaciju, open source rješenje namijenjeno mjenjačnicama za kriptovalute. Glavne prednosti navedene aplikacije su sigurnost koju desktop nudi u usporedbi s web sučeljem, i brzina izvođenja transakcija koja je trenutno jedina na tržištu koja nudi osjećaj transakcija u realnom vremenu.

Lundström i July otvorili su tvrtku Centrabit prije četiri godine u Švicarskoj, a sada žele otvoriti ured u Hrvatskoj i u njemu zaposliti nekoliko C++ developera. Oni će u budućnosti moći izabrati žele li raditi iz Hrvatske ili će se pridružiti Centrabitu u Švicarskoj.

“Za Hrvatsku smo se odlučili zbog reputacije Zagreba kao lokacije s dobrim programerima i umjerenim troškovima rada”, rekao je direktor Centrabita Carl Lundström.