Dvadeset najpopularnijih tečajeva na LinkedInu dostupno je besplatno

LinkedIn Learning omogućio je besplatan pristup za svojih 20 najpopularnijih tečajeva do 31. kolovoza. Najpopularniji je tečaj u kojem se polaznike podučava kako postaviti i ostvariti strateške ciljeve sa svojim timovima.

195
[Image by kalhh from Pixabay]

Jedan od trendova koji je ojačao tijekom pandemije je pohađanje online tečajeva. Mnogi ljudi su razdoblje zatvaranje gospodarstva i boravka kod kuće iskoristili kako bi poboljšali svoje komunikacijske i tehničke vještine, ali i druge vještine koje im mogu pomoći da ostvare postavljene ciljeve. Linkedin Learning, jedna od vodećih platformi za online edukaciju navodi kako je njene tečajeve u prvoj polovici godine pohađalo 7,3 milijuna ljudi, što je dvostruko više nego u istom razdoblju prošle godine. LinkedIn Learning nedavno je objavio svojih 20 najpopularnijih tečajeva u 2022. godini.

Najpopularniji je tečaj u kojem Googleova stručnjakinja za razvoj karijere Jessie Withers podučava polaznike kako postaviti i ostvariti strateške ciljeve sa svojim timovima. To je vještina važna u svakom trenutku, ali dobiva na važnosti u vremenima kada su tvrtke pod pojačanim ekonomskim pritiscima.

Iako su epidemijske mjere znatno ublažene ili potpuno ukinute, zanimanje za e-učenje ne jenjava. Prema podacima LinkedIn Learninga korisnici se masovno prijavljuju kako bi naučili ili poboljšali meke vještine (osobito komunikacijske i vještine vezane uz timski rad) i tehničke vještine (kao što su Excel, Python i SQL). Ekonomisti pak kažu da su u recesiji najtraženije vještine vezane uz komunikaciju, fleksibilnost i upravljanje projektima.

LinkedIn Learning omogućio je besplatan pristup za svojih 20 najpopularnijih tečajeva do 31. kolovoza. U nastavku možete doznati što je dostupno.

1. Postavljanje ciljeva: ciljevi i ključni rezultati

Instruktor: Jessie Withers

Opis tečaja: Razumjeti snagu strateških ciljeva kroz postavljanje ciljeva, upravljanje i mjerenje ključnih rezultata.

2. Excel Essential Training (Office 365/Microsoft 365)

Instruktor: Dennis Taylor

Opis tečaja: Naučite osnovne vještine programa Excel kao što je organiziranje podataka i izračuni s jednostavnim funkcijama, a zatim upoznajte vještine srednje razine poput izrade grafikona, tablica i slično.

3. Međuljudska komunikacija

Instruktor: Dorie Clark

Opis tečaja: Savjeti za uspješno vođenje konverzacije, primanje kritičkih povratnih informacija i komuniciranje s pripadnicima različitih kultura.

4. Afirmativno razmišljanje

Instruktor: Gemma Leigh Roberts

Opis tečaja: Poslušajte primjere uspješnog razmišljanje o razvoju i rastu, potkrijepljene istraživanjima iz područja psihologije, te korisne savjete koje možete primijeniti u stvarnim situacijama.

5. Osnove projektnog upravljanja

Instruktor: Bonnie Biafore

Opis tečaja: Naučite postaviti jasne ciljeve projekta, poštivati ​​rokove i zatvarati projekt. U sklopu tečaja možete čuti i savjete o tome kako učinkovito komunicirati sa svojim projektnim timom.

6. Kako pitanjima poticati kritičko razmišljanje i znatiželju

Instruktor: Joshua Miller

Opis tečaja: Naučite kako vam znatiželja i kritičko razmišljanje mogu pomoći da si otvorite vrata i prilike. Osim toga, tečaj daje uvid u ulogu društvenih medija u postavljanju pitanja te savjete kako učinkovito odgovoriti na pitanja koja potiču na razmišljanje.

7. Osnove timske suradnje

Instruktor: Dana Brownlee

Opis tečaja: Kako uskladiti timove analizirajući komunikacijske stilove, razjašnjavajući timske i individualne svrhe i stvarajući prilike za zajednički rad.

8. Nesvjesna pristranost

Instruktor: Stacey Gordon

Opis tečaja: Identificirajte neke od najčešćih oblika nesvjesne pristranosti i naučite strategije za njihovo učinkovito rješavanje u sebi i unutar svoje organizacije.

9. Python

Instruktor: Joe Marini

Opis tečaja: Naučite osnovnu Pythonovu sintaksu i kako kodirati i pokrenuti jednostavan Python program.

10. Komuniciranje s povjerenjem

Instruktor: Jeff Ansell

Opis tečaja: Kako organizirati vlastite misli i koristiti govor tijela da biste bolje izrazili ideje i prevladali tjeskobu.

11. Učinkoviti i samouvjereni javni nastupi

Instruktor: Pete Mockaitis

Opis tečaja: Naučite kako održati dojmljive prezentacije, kako steći samopouzdanje i uz odgovarajući govor tijela i ton prenijeti prave poruke, te kako pripremiti plan oporavka u slučaju “najgoreg scenarija”.

12. Open Web Application Security Project Top 10

Instruktor: Caroline Wong

Opis tečaja: Kroz tečaj ćete dobiti uvid u Open Web Application Security Project (OWASP) – 10 najvećih sigurnosnih prijetnji, s uvidom u mogućnosti prevalencije i utjecaj svake pojedine prijetnje.

13. Power BI Essential Training

Instruktor: Gini von Courter

Opis tečaja: Naučite koristiti Power BI, alate za poslovnu analitiku, kako biste kreirali i podijelili impresivne vizualizacije.

14. Strateško razmišljanje

Instruktor: Dorie Clark

Opis tečaja: Prihvatite strateški način razmišljanja; koristite prošle lekcije da oblikujete svoju viziju budućnosti; razradite detaljno svoju stratešku viziju i podijelite ovu vještinu sa svojim timom.

15. Osnovna obuka za SQL

Instruktor: Bill Weinman

Opis tečaja: Naučite glavne značajke SQL-a koristeći SQLiteStudio, intuitivni i pristupačni softver za upravljanje bazom podataka.

16. Emocionalna inteligencija

Instruktorica: Gemma Leigh Roberts

Opis tečaja: Naučite što je emocionalna inteligencija, zašto je važna u radnom okruženju i kako je usavršiti.

17. Osnove komunikacije

Instruktorice: Brenda Bailey-Hughes i Tatiana Kolovou

Opis tečaja: Naučite što su četiri stupa komunikacije — ljudi, poruke, kontekst i slušanje — i kako ih primijeniti na sastancima, u porukama e-pošte, javnim nastupima i prezentacijama.

18. Osnove agilnosti

Instruktor: Doug Rose

Opis tečaja: Naučite koje su vrijednosti obuhvaćenim Agilnim manifestom, te kako poboljšati komunikaciju s korisničkim pričama i višefunkcionalnim timovima.

19. Osnove digitalnog marketinga

Instruktor: Brad Batesole

Opis tečaja: Naučite što je internetski marketing te kako definirati svoju ponudu, identificirati ciljno tržište te kako postaviti svoje ciljeve i ključne pokazatelje uspješnosti (ili KPI).

20. Kritičko razmišljanje

Instruktor: Mike Figliuolo

Opis tečaja: Definirajte problem koji pokušavate riješiti i razvijte vještine kritičkog razmišljanja.