Suvremeno poslovanje i brzo, jednostavno i uspješno snalaženje u vođenju posla zahtijeva određeni broj bankarskih i nebankarskih usluga.

Koliko će ih pojedino poduzeće ugovoriti ovisi o vrsti i veličini biznisa, dinamici poslovanja, preferiranom načinu plaćanja, specifičnim zahtjevima, a bogata ponuda banaka pokriva sve potrebe klijenata ili im se brzo prilagođava.

Osim pojedinačnih usluga i kombinacija primjerenih konkretnom poduzetniku sve se češće nude poduzetnički paketi koji sadrže skupinu proizvoda namijenjenih i prilagođenih posebnim poduzetničkim segmentima uz jedinstvenu mjesečnu cijenu.

Jedna naknada za više proizvoda

Poduzetnički paketi predstavljaju još jednu mogućnost izbora klijentima koji imaju već uhodanu kombinaciju usluga, znaju što im je potrebno ili će uskoro koristiti – u ovom slučaju plaćaju jednu naknadu uz povoljnije uvjete ili pogodnosti za korištenje nekoliko proizvoda.

Vrste poduzetničkih paketa najčešće se dijele prema:

  • segmentu klijenata: za startup-ove, mikro, male, srednje ili velike tvrtke
    djelatnosti
  • vrstama proizvoda i usluga koje klijent najčešće koristi.

Klijenti biraju sadržaj paketa

Takvi paketi omogućavaju povoljnije uvjete za korištenje transakcijskog računa, internet i mobilnog bankarstva kao i kartica, a često uključuju i osiguranje poslovanja, niže naknade za obradu kredita, pomoć na cesti, popuste u trgovačkoj mreži.

Prednost za klijenta je i mogućnost izmjena sadržaja paketa u skladu s potrebama poslovanja.

Iskustvo klijenata i informacije koje banke dobiju od njih iznimno su važni za poboljšanje usluga i korekcije unutar poduzetničkih paketa.