HPB pokrenuo projekt financijske pismenosti za poduzetnike

Za male i srednje poduzetnike, buduće startupove i sve koji planiraju krenuti u nove poslove HPB je započela program edukacije za pripreme, vođenje i financiranje biznisa dostupan svima

163
HPB Financijska pismenost za poduzetnike

Hrvatska poštanska banka (HPB) pokrenula je projekt financijske pismenosti za male i srednje poduzetnike. U prvoj fazi projekta ‘HPB za financijsku pismenost’ Banka u suradnji s Novom TV u sklopu poslovnog tv-magazina Informer od travnja do rujna 2017. educira buduće poduzetnike i one koji su već na tržištu.

Program edukacije osmišljen je kao vodič za jednostavnije i uspješnije poslovanje – od pokretanja posla, izrade poslovnog plana, priprema za investicijske kredite, važnosti financijskih izvješća itd. do analize zaduženosti i traženja boljih financijskih rješenja.

Financijska pismenost za male i srednje poduzetnike: Kako pokrenuti startup

U realizaciji projekta sudjeluju bankari HPB-a, poduzetnici, među kojima su i startupovi, te konzultanti.

Što obuhvaća program edukacije:

• za sve koji bi krenuli u biznis, ali ne znaju kako predstavljamo redoslijed koraka i pregled osnovnih financijskih pojmova
• za one koje čeka planiranje dajemo prikaz izrade dobrog poslovnog plana
• za sve koji nisu sigurni u vlastiti projekt objašnjavamo zašto je (i) bankama važno vjeruje li poduzetnik u novi poslovni izazov
• buduće poduzetnike savjetujemo koje informacije treba unaprijed pripremiti za sastanak s bankarom
• buduće korisnike kredita podsjećamo na kreditnu sposobnost i potrebna osiguranja
• za buduće startupove donosimo iskustva drugih
• za male i srednje koji su već na tržištu tražimo bolja financijska rješenja

Ovim projektom HPB želi pridonijeti poboljšanju financijskog znanja posebno malih poduzetnika, bržim pripremama za biznis kojem se žele posvetiti i lakšem ispravljanju propusta onih koji su već na tržištu.

“TV-prilozi su dostupni na internetskim stranicama Banke, a video sadržaj prate kratki članci s prikazom najtraženijih savjeta za poduzetnike. Sadržaj je prezentiran jednostavno i dostupan je svima”, napominju u Uredu za korporativne komunikacije HPB-a koji vodi projekt.

U drugoj fazi projekta financijske pismenosti HPB priprema edukaciju poduzetnika fokusiranu na specifične zahtjeve pojedinih regija.