Prijavite se za programe studentske stručne prakse Erste banke

Program Generalna proba namijenjen je redovnim studentima ekonomskih fakulteta dok se na IT Lab mogu prijaviti redovni studenti tehničkih fakulteta i veleučilišta

388
stručna praksa

Redovni studenti fakulteta ekonomskog usmjerenja te studenti tehničkih fakulteta i ove godine mogu se prijaviti na programe stručnih praksi Erste banke, Generalna proba i IT Lab.

Program Generalna proba namijenjen je redovnim studentima ekonomskih fakulteta dok se na IT Lab mogu prijaviti redovni studenti fakulteta poput primjerice FER-a, FOI-a ili PMF-a, kao i studenti privatnih učilišta/veleučilišta/sveučilišta tehničkog usmjerenja.

Erste banka programe provodi treću godinu zaredom, a osim što praktikantima omogućuje da kroz njih steknu neophodno radno iskustvo i da za to budu plaćeni, daje im i mogućnost nastavka rada u banci po završetku prakse, odnosno fakulteta.

Program IT Lab

Program IT Lab studentima tehničkih fakulteta osigurava stjecanje praktičnih znanja i vještina u jednom od najvećih bankarskih IT sustava u regiji u segmentu “Change the Bank“ zaduženom za razvoj programskih rješenja i konkretnih projekata te nadležnom za digitalno bankarstvo Erste banke. Tijekom prakse studenti će imati priliku raditi na tehnologijama koje se koriste u izradi i razvoju financijskih informatičkih sustava te će im se omogućiti rad sa stručnjacima i pohađanje programa edukacija i radionica.

Praksa će trajati tri ljetna mjeseca (lipanj-kolovoz) 2018., a održavat će se u Zagrebu, Rijeci i Bjelovaru. Po završetku prakse studentima se otvara mogućnost stipendiranja od strane banke, nastavka rada u banci, kao i mogućnost zapošljavanja nakon završetka fakulteta. Kako bi sudjelovali u programu, studenti se trebaju prijaviti slanjem životopisa do 15. travnja 2018. na itlab@erstebank.com, a banka će odabrati njih 15.

Program Generalna proba

Studentima ekonomskih usmjerenja koji se prijave na program Generalna proba pružit će se prilika da znanja stečena na studiju primijene u stvarnom poslovnom okruženju te dodatno razviju vještine i obogate znanja kroz rad sa stručnjacima, te posebno kreirane programe internih radionica i edukacija. Studenti će, između ostalog, sudjelovati u radu raznih organizacijskih jedinica banke.

Praksa će se održavati u Zagrebu, Rijeci, Bjelovaru, Splitu, Zadru, Puli i Dubrovniku tijekom tri ljetna mjeseca (lipanj-kolovoz), za što će studenti dobiti i mjesečnu plaću u visini 1.750,00 kn. Studenti se mogu prijaviti slanjem životopisa do 15. travnja 2018. na e-mail generalnaproba@erstebank.com, a banka će odabrati 20 najboljih.

“S obzirom na veliki interes studenata prošle godine, kad su programi privukli dvostruko, odnosno, trostruko više prijavljenih u odnosu na 2016., banka je prakse odlučila organizirati i ove godine. Veselimo se novim prijavama i studentima. Za njih smo rezervirali naše najbolje mentore, a od studenata očekujemo da budu znatiželjni i puni pitanja te da u naše okruženje dođu bez predrasuda o poslovnom i bankarskom svijetu. Vjerujemo da će nakon ove prakse biti bogatiji i znanjem i poznanstvima”, rekla je Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala Erste banke.