RBI pokrenuo regionalni natječaj za akcelerator financijskih tehnologija

Elevator Lab Challenges lokalna je inačica programa Elevator Lab koji se provodi na razini cijele RBI grupe. Podržava ga osam banaka mreže RBI-ja u srednjoj i Istočnoj Europi, a pobjednici lokalnih natječaja sudjelovat će u poluzavršnici natječaja na razini grupe

67
Elevator Lab Challenges

Raiffeisenbank Bugarska, članica mreže Raiffeisen Bank Internationala (RBI), otvorila je 2. travnja prvu fazu prijava na lokalni natječaj Elevator Lab Challenge za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija. Bugarska novoosnovana poduzeća imaju do 17. lipnja rok za prijavu svojih ideja i rješenja iz područja napredne analitike, korporativnoga bankarstva, tehnologije za ulaganja i trgovanje, iskustva nove poslovnice, otvorenoga bankarstva i regulatorne tehnologije.

Elevator Lab Challenges je lokalna inačica programa Elevator Lab za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija koji se provodi na razini cijele grupe Raiffeisen Bank International. Kroz lokalne natječaje program podržava osam banaka mreže RBI-ja u srednjoj i Istočnoj Europi (SIE), što taj program čini najvećim programom za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija u regiji.

Uz Bugarsku, lokalni natječaji koji se bave specifičnim ekosustavima financijske tehnologije pokrenuti su i u Albaniji, Bjelorusiji, na Kosovu, u Rumunjskoj, Rusiji, Slovačkoj i Srbiji. Pobjednici osam lokalnih natječaja Elevator Lab Challenges dobit će ‘džokera’ za poluzavršnicu programa Elevator Lab za cijelu grupu, a time i priliku da se plasiraju u završnicu TOP 15 u rujnu 2018. u Beču.

Faza prijave za program Elevator Lab za cijelu grupu (regija SiE) traje od 1. svibnja do 24. lipnja, a novoosnovana poduzeća mogu se prijaviti putem mrežnih stranica. U sklopu programa za cijelu grupu, kao i lokalnih natječaja, mogu se podnositi ideje i rješenja iz područja napredne analitike, korporativnoga bankarstva, tehnologije za ulaganja i trgovanje, iskustva nove poslovnice, otvorenoga bankarstva i regulatorne tehnologije.

Iz prvog kruga niknulo pet pilot-projekata

“RBI bilježi uspjehe u regiji SIE-a već gotovo 30 godina. Stoga znamo koliko ekonomskog i kreativnog potencijala ta raznolika i dinamična regija može ponuditi. Lokalnim natječajima želimo podržati osobito novoosnovane ekosustave u regiji te mlađim poduzećima pružiti priliku za natjecanje na međunarodnoj sceni s financijsko-tehnološkim poduzećima iz cijeloga svijeta“, objasnio je predsjednika Uprave RBI-ja Johanna Strobla motive pokretanja novog programa za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija.

>>Elevator Lab predstavio pilot projekte i kreće u drugi krug

Iskustva iz prvoga kruga programa za ubrzanje razvoja virtualnih tehnologija Elevator Lab pokazala su da suradnja između novoosnovanih poduzeća i RBI-ja donosi koristi objema stranama. U roku od samo nekoliko mjeseci s pet novoosnovanih poduzeća koja su u programu sudjelovala osmišljeni su pilot projekti, koji su sada u fazi produljenog ispitivanja ili provedbenoj fazi. RBI novoosnovana poduzeća smatra ravnopravnim partnerima i namjerno se u ovoj fazi ne odlučuje za sudjelovanje u njihovu vlasničkom kapitalu. Zajednički im je cilj još bolje odgovoriti na potrebe 16,5 milijuna klijenata RBI-ja te iskoristiti nove izvore prihoda primjenom novih tehnologija i inovativnih proizvoda.