Fil Rouge Capital investirao 325 tisuća eura u Tridero

Tridero sa svojom ekspertizom u aditivnoj proizvodnji te strojnoj obradi metala, plastike, gume, tekstila i drva postaje sveobuhvatna platforma industrijske proizvodnje koja povezuje dobavljače materijala, proizvođače i krajnje kupce

24
Tridero
Gordan Razumić i Stevica Kuharski

Tridero, platforma za povezivanje dobavljača i kupaca u aditivnoj (3d printing) i CNC industriji, osigurala je investiciju u iznosu od 325 tisuća eura od Fil Rouge Capital fonda za daljni razvoj i rast platforme.

Platforma je nastala prije godinu i pol dana i u tom periodu je od početne ideje i izgradnje dosegla preko 1300 registriranih poslovnih korisnika iz Hrvatske, Europe i svijeta. S ovom investicijom tvrtka će se širiti dalje na nova tržišta, prvenstveno istočne Europe, te biti “most” prema povezivanju sa zapadnom Europom.

Tridero sa svojom ekspertizom u aditivnoj proizvodnji te strojnoj obradi metala, plastike, gume, tekstila i drva postaje jedna sveobuhvatna platforma industrijske proizvodnje. Platforma služi za povezivanje dobavljača materijala, proizvođača i krajnjih kupaca u industrijskoj proizvodnji. Uz to, na platformi postoji i industrijski oglasnik gdje registrirani korisnici mogu objavljivati kupnju i prodaju strojeva, opreme, alata te drugih industrijskih proizvoda. Platforma također služi kao odličan marketinški alat za male i srednje tvrtke koje žele podići svoju vidljivost i lakše stupiti na globalno tržište jer su njihovi profili vidljivi dobavljačima i kupcima iz cijele Europe i svijeta.

Aditivna industrija, laički poznata kao industrija 3D printanja, jedna je od najbrže rastućih industrija u svijetu sa sve većom primjenom u industrijama kao što su auto industrija, medicina, dentalna medicina, energetika… Istovremeno je komplementarna s tradicionalnim industrijama obrade metala i plastike, što zapravo zaokružuje tu cijelu priču spajanja dvije platforme.

“Ono što nas razlikuje od konkurencije je da za razliku od njih, koji cijeli taj sustav centraliziraju i zatvaraju u sebe, mi rješavamo jedan od najvećih problema u aditivnoj industriji, a to je razjedinjenost tržišta. Stvaramo jedan kompletan ekosustav unutar proizvodnog lanca i omogućavamo povezivanje i suradnju subjekata na svim pozicijama u lancu. Također, sve je prisutniji trend gdje strane tvrtke van Europe, u pokušaju da uđu na europsko tržište, koriste upravo ovakve platforme kao glavni alat jer imaju dirketan pristup provjerenim i njima interesantnim tvrtkama. U isto vrijeme tvrtke iz zapadne Europe traže dobavljače iz istoka Europe a upravo u tome mi vidimo svoju priliku kao regionalni lider.“, kaže Gordan Razumić, osnivač i direktor Tridero Techa.

“Na cijelom tom putu unatrag godinu i pol dana, Fil Rouge Capital se pokazao kao naš najvažniji partner. Od samog početka prepoznali su veliki potencijal našeg projekta i tako smo u rekordnom vremenu prošli kroz sve tri razvojne faze unutar FRC-a, od Startup Schoola, preko Akceleratora pa sve do prve VC investicije. Svi oni koji shvate kako iskoristiti puni potencijal koji FRC pruža, a to je puno više od samog novca, sigurno su na dobrom putu da stvore vrlo uspješan biznis”, dodao je Razumić.

“Jako smo ponosni što imamo Tridero Tech u svom portfelju. Pridružili su nam se u fazi ideje, ubrzali su se kroz naš akceleratorski program i sada su osigurali investiciju na razini rizičnog kapitala. Gordan i njegov tim naporno rade i uvijek pokušavaju pronaći nove načine rasta i okrenuti se snažnom prihvaćanju na tržištu, a ova investicija je dodatni korak na putu njihovog uspjeha. Za nas je posebnija od ostalih s obzirom na to da je Tridero Tech prva tvrtka koja je prošla kroz sve tri faze financiranja”, istaknuo je Stevica Kuharski, principal pri Fil Rouge Capital fondu.