Fil Rouge Capital 31. prosinca završava aktivno razdoblje fonda

Stevica Kuharski, principal pri Fil Rouge Capital investicijskom fondu, najavio je da će se ulaganja u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke nastaviti u u 2024. kroz novi fond

17
Fil Rouge Capital
Stevica Kuharski, voditelj scouting tima investicijskg fonda rizičnog kapitala Fil Rouge Capital

Fil Rouge Capital, investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke te afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj, od početka operativnog djelovanja u Hrvatskoj u rujnu 2019. investirao je u više od 150 hrvatskih startupa.

Ulaganja su provedena kroz tri programa:

  • Program Startup School (do 10 tisuća eura)
  • Akceleratorski program (do 50 tisuća eura)
  • Program rasta (do 2 milijuna eura)

Fil Rouge Capital nije vezan za određeni industrijski sektor, tako da je većina tvrtki u koje su uložili bazirana na fintechu, logistici, mobilnosti, climate techu.

“Neizmjerno smo zahvalni na ukazanom povjerenju osnivača startupa u koje smo investirali, a moramo priznati kako smo zatečeni velikim brojem pristiglih prijava za potencijalnom Investicijom od osnutka fonda.

U potpunosti smo operativni i nastavljamo svoju misiju ulaganja u hrvatske startupove i daljnji razvoj hrvatskog ekosustava do kraja aktivnog razdoblja fonda, koje završava 31. prosinca 2023.”, poručuju iz Fil Rouge Capitala.

“Ako uzmemo u obzir da smo prve investicije napravili u rujnu 2019. godine, moram priznati da je odrađenih 150 investicija značajno postignuće. Fil Rouge Capital postao je investitor kojeg biraju odvažni osnivači iz regije, a ovu ćemo tradiciju nastaviti i u sljedećem fondu u 2024. godini”, najavio je Stevica Kuharski, principal pri Fil Rouge Capital investicijskom fondu.