Prijave za akceleratorski program FRC-a otvorene do 10. siječnja

Tijekom selekcijskog dana žiri sastavljen od članova Fil Rouge Capitalova tima izabrat će do 15 startup timova koji će iduće jeseni sudjelovati u petoj generaciji timova koji će biti akcelerirani kroz program Fil Rouge Capitala

47
Fil Rouge Capital
Stevica Kuharski, voditelj scouting tima investicijskg fonda rizičnog kapitala Fil Rouge Capital

Investicijski fond rizičnog kapitala Fil Rouge Capital objavio je da su prijave za šesti, zimski Akceleratorski program otvorene do ponedjeljka 10. siječnja 2022. u ponoć. Nakon isteka roka za prijave, predstavnici Fil Rouge Capitala će kontaktirati odabrane startupe te će ih uputiti u daljnje korake.

Tijekom selekcijskog dana žiri sastavljen od članova Fil Rouge Capitalova tima izabrat će do 15 startup timova koji će iduće jeseni sudjelovati u petoj generaciji timova koji će biti akcelerirani kroz program Fil Rouge Capitala koji će se održati u Zagrebu.

Program počinje 4. travnja, a završava Demonstracijskim danom, zatvorenim događenjem koje je namijenjeno pozvanim investitorima ispred kojih će startupi iz pete generacije programa prezentirati svoja dosadašnja postignuća, planove za budućnost i potrebno financiranje.

Fil Rouge Capital planira investirati u predane i strastvene osnivače s uvjerljivim poslovnim konceptom ili inovacijom u odabranim sektorima interesa, navodi se u priopćenju.

Potreban je osnovni MVP (minimalni održivi proizvod) koji može pokazati kako postoji tržišna potreba za takvim rješenjem. Prednost će imati startupi koji već imaju korisnike i kupce.

Odabrani kandidati će dobiti priliku razviti svoj proizvod i pristup tržištu kako bi mogli ubrzati svoj međunarodni razvoj. Investira se u tvrtke registrirane u Republici Hrvatskoj, a startupi koji su svoj rad započeli u drugoj državi moraju zadovoljiti posebne kriterije koji su detaljnije objašnjeni u samoj prijavi. Pored toga, očekuje se izvrsno poznavanje engleskog jezika.

Odabranim startupima je osigurano:

  • investicija u iznosu do 50.000 eura
  • pristup Fil Rouge Capital mreži mentora, svakom startupu će biti dodijeljen glavni mentor od strane jednog od Fil Rouge Capital partnera
  • pristup seminarima koje vode Fil Rouge Capital stručni predavači, mentorima, potencijalnim kupcima proizvoda (aplikacije) koju razvijaju i mreži investitora te sudjelovanje na ekskluzivnom Fil Rouge Capital eventu “Večer osnivača”
  • mogućnost dodatnih investicija nakon dokazivanja poslovnog modela i rasta.
  • do 200.000 eura povlastica od firmi poput Googlea, Amazona, Microsofta…

Akceleratorski program također uključuje privilegirani pristup Fil Rouge Capital programu rasta. Za osnivače i timove koji nisu iz Republike Hrvatske, Fil Rouge Capital osigurava operativnu i logističku podršku, pomoć pri otvaranju bankovnog računa, pomoć pri ispunjavanju potrebnih kriterija, kao i svu ostalu potencijalnu potporu u snalaženju u hrvatskom poslovnom okruženju.

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj.


Link za prijavu za Selection Day