Za jačanje konkurentnosti poduzetnika u Zagrebačkoj županiji 10 mil. kuna

Programom će se subvencionirati kamata na kredite za projekte koji obuhvaćaju kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, kupnju nove opreme ili pojedinih dijelova nove opreme te za obrtna sredstva

117
jačanje konkurentnosti
Prednost pri dodjeli subvencija imat će projekti proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za gospodarski razvoj Županije te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta

Poduzetnicima koji ulažu na području Zagrebačke županije do kraja godine kroz Program “Kreditom do uspjeha 2014.”, u okviru mjere 1 za jačanje konkurentnosti, na raspolaganju je kreditni potencijal u iznosu višem od 10 milijuna kuna. Riječ je o Programu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kojeg zajednički provode Ministarstvo i Zagrebačka županija.

Natječaj za prikupljanje zahtjeva otvoren je u petak, 6. rujna.

Korisnici ovog Programa mogu biti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva koji ulažu na područje Zagrebačke županije neovisno o sjedištu, odnosno prebivalištu.

>>Zagrebačka županija: 1,7 mil. kuna za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora

>>Prijavite se za edukaciju “Poduzetništvo u turizmu”

Programom za jačanje konkurentnosti će se subvencionirati kamata na kredite za projekte koji obuhvaćaju kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata (stanovi isključeni), kupnju nove opreme ili pojedinih dijelova nove opreme te za obrtna sredstva do 20 posto (za projekt iz uslužne djelatnosti) i do 30 posto (za projekt iz proizvodne djelatnosti) iznosa ukupno odobrenog kredita.

Prednost proizvodnim djelatnostima

Prednost pri dodjeli subvencija imat će projekti proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za gospodarski razvoj Županije te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta.

Poduzetnicima koji kreditna sredstva ulažu u proizvodne djelatnosti kamatna stopa će se subvencionirati s 4 postotna poena, pri čemu će Ministarstvo subvencionirati 2 postotna poena, a isto će učiniti i Zagrebačka županija.

Za one koji ulažu u uslužne djelatnosti kamatna stopa će se subvencionirati s 2 postotna poena, a Ministarstvo i Županija svaki će subvencionirati kamatnu stopu s po 1 postotnim poenom.

U Program su se uključile i pojedine jedinice lokalne samouprave koje su osigurale dodatnu subvenciju kamatnih stopa za projekte koji će se ostvariti na njihovom području. Inače, najniži iznos kredita je 100 tisuća kuna, a najviši 5 milijuna kuna.

Zahtjevi za kredit razmatrat će se redoslijedom zaprimanja u pisarnicu Zagrebačke županije počevši od 6. rujna do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 31. prosinca ove godine.